Tragedija u aqua parku

Muškarac (35) preminuo, a djevojčica kritično, nakon što ih je vjetar odbacio 50 metara s vodene atrakcije

Objavljeno: 01.08.2023. zagorjeinternational

Muškarac je poginuo, a njegova kći teško je ozlijeđena u šokantnom incidentu u vodenom parku u Francuskoj, kada je konstrukcija za napuhavanje odletjela u zrak nakon naleta jakog vjetra koji ga je odbacio oko 50 metara, prenosi Dnevnik.hr.

Nesreća se dogodila u vodenom parku Wonderland u Saint-Maximin-La-Sainte-Baumeu, u južnoj francuskoj regiji Var, kada su se otac (35) i njegovo trogodišnje dijete vozili vodenom konstrukcijom dugom 15 metara na jednom od najvećih dijelova tog parka.

Wonderland je bio zatvoren zbog radova te je tek nedavno ponovo otvoren za goste. Područje na kojem se nalazi park zbog snažnog vjetra je podložno vremenskim upozorenjima, a jedan takav nalet je podigao konstrukciju iz vode te je odnio preko parka.

Osobe koje su se u tom trenu našle na atrakciji, preletjele su oko 50 metara te su doživjele zastoj srca. Na teren je izašla hitna pomoć koja je reanimirala oca i kćer nakon čega su smješteni na intenzivnu njegu. Djevojčica je i dalje u kritičnom stanju, a otac je u nedjelju podlegao ozljedama.

Nakon nesreće na društvenim mrežama oglasio se i gradonačelnik Alain Decanis koji je odao počast preminulom ocu djevojčice te je osudio razinu sigurnosti u parku.

– Vatrogasci i drugi spasioci vrlo su brzo stigli na lice mjesta, ali je situacija već bila kritična kada su dvije žrtve helikopterom prebačene u bolnicu. Kako se aqua park koji je trebalo donijeti radost i sreću djeci mogao pretvoriti u mašinu smrti? Večeras želim izraziti najiskreniju sućut majci koja je bila prisutna na licu mjesta, koja je pokazala izuzetnu hrabrost i svim članovima obitelji. Sve moje misli su s njima večeras – poručio je te naglasio kako je o cijelom slučaju otvorena istraga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba