Policija je imala pune ruke posla s vikend vozačima - napravili ukupno čak 139 prekršaja

U Podgorju Bistričkom prilikom slijetanju teško ozlijeđen motociklist (30), njegova lista prekršaja je poduža

Objavljeno: 31.07.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski policajci proteklog vikenda su imali pune ruke posla na prometnicama. Utvrdili su 139 prometnih prekršaja, od koji je najteže, s obzirom na zadobivene ozljede prošao motorist (30) u Podgorju Bistričkom. Naime, on je prije stjecanja prava na upravljanje, bez korištenja zaštitne kacige i to neregistrirani niti osiguranim motociklom, upravljao pod utjecajem alkohola od 1,88 promila. Štoviše, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom nakon čega je udario u betonski most. Od siline udarca motocikl je završio na mostu, a vozač u potoku. U prometnoj nesreći motociklist je zadobio teške tjelesne ozlijede te mu je pružena liječnička pomoć u OB Zabok.

Protiv 30-godišnjaka bit će podnijet optužni prijedlog, izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske.

Uz to, iz policije su istaknuli dva negativna vikend rekordera. Prvi se odnosi na najveću očitanu koncentraciju alkohola u organizmu, a za to je zaslužan 26-godišnji vozač koji je napuhao 2,07 u subotu oko 23,20 u Dubrovčanu. Nakon što se otrijeznio u policiji, vozaču prijeti kazna u iznosu od 1320 eura i zabrana upravljanja “B” kategorijom do tri mjeseca. Drugi negativni rekorder je vozač koji se je vozio nepropisnom brzinom i to od 178 kilometara na sat na dijelu autoceste A2 gdje je dozvoljeno kretanje od 130 kilometara na sat. Nijemu je na licu mjesta naplaćena novčana kazna.

Od kaznenih dijela koja nisu na prometnicama, a tiču se kriminaliteta evidentirana su dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Od počinjenih prekršaja tijekom vikenda dva su prekršaja iz domene narušavanja javnog reda i mira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba