CVETLIN: Malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza" ponovno okupio mnoštvo sudionika

“Ovo je prigoda za odati počast našim vitezovima koji su dali svoje živote za našu slobodu”

Objavljeno: 31.07.2023. zagorjeinternational

Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin organizirala je 26. malonogometni turnir “Tri hrvatska viteza” koji se održao prošlog petka i subote. Memorijalni turnir u malom nogometu posvećen je hrabrim poginulim braniteljima iz Cvetlina – Ivanu Čižiću, Slavku Smiljanu i Kreši Šmintiću, koji su položili svoje živote u obrani domovine.  

Turnir je okupio ukupno 17 ekipa u pet skupina. Petak je bio rezerviran za odigravanje skupina, kako bi se utvrdilo tko će proći u finale i boriti se za naslov pobjednika, a u subotu su igrane  uzbudljive utakmice završne skupine.  

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa UŠR Višnjica, drugo ‘Cevni sistemi Knez’, treća je bila UŠR Cvetlin, a četvrta ekipa IKIAG. Proglašeni su i najbolji pojedinci, pa je tako najbolji strijelac turnira Bojan Herceg, najbolji igrač Rok Šnofl, a najboljim je golmanom proglašen Marko Topolovec.

Načelnik Bednje Damir Poljak istaknuo je važnost održavanja događaja poput turnira “Tri hrvatska viteza” te naglasio značaj sporta i zajedništva.  

– Sport ima moć ujedinjavanja ljudi, a ovaj turnir je prigoda da se okupimo i odamo počast našim vitezovima koji su dali ono najvrjednije, svoje živote za našu slobodu. Zadovoljan sam što se i ovoga puta okupilo mnogo sudionika i što je sve prošlo u fer i korektnoj borbi. Čestitke najuspješnijima, ali i zahvala svima koji su sudjelovali, uz poruku da nam dođu i iduće godine – rekao je Poljak.

Uz sportski duh i natjecateljski ugođaj, ovaj turnir ima posebno emocionalno značenje jer se održava u čast hrabrih branitelja koji su dali najveću žrtvu za slobodu domovine. Upravo stoga, uoči samih sportskih događanja, služena je sveta misa za poginule branitelje, nakon čega su položeni vijenci, kako bi se dostojanstveno prisjetili junaka.

Nakon turnira, sudionike i publiku zabavljali su popularni ‘Zagorski bećari’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba