Župan Stričak sa suradnicima obišao Dom zdravlja u Ludbregu

“Od 2021. do svibnja ove godine u ovaj Dom zdravlja uloženo je preko 226.000 eura”

Objavljeno: 30.07.2023. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je u pratnji gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić, zamjenice ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Barbare Krizman Vuhinec i ostalih suradnika, Dom zdravlja u Ludbregu te se tom prilikom uvjerio u rad Doma zdravlja, porazgovarao je s pacijentima te liječnicima, ali je i izrazio zadovoljstvo ulaganjima koje Varaždinska županija provodi u spomenutom Domu, kao i na cijelom Ludbreškom području, a na što se tom prilikom i osvrnuo.

– Nabavljen je novi digitalni RTG uređaj vrijednosti više od 97.000 eura, zatim nabavljeni je EKG uređaj, u postupku izrade je i glavni projekt za energetsku obnovu lokacije Ludbreg u vrijednosti od  32.187,50 eura, a za Ludbreg, kao jedan od gradskih središta u županiji planirano je i sestrinsko savjetovalište. Razmatramo i mogućnost popunjavanja ove velike  zgrade dodatnim sadržajima koji bi koristili stanovnicima kao što je dnevni centar za starije i nemoćne osobe. Radi se i na unutrašnjem uređenju doma kao i o stalnim nabavkama potrebnih dijagnostičkih uređaja i aparata. Uglavnom od 2021. do svibnja ove godine u Ludbreški Dom zdravlja uloženo je preko 226.000 eura – rekao je župan.

Gradonačelnik Ludbrega Bilić je istaknuo kako mu je drago što je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja.

– Drago nam je da je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja Ludbreg i razgovarao s pacijentima, vidio kakvo je stanje i nadamo se da će Županija odraditi sve potrebno i osigurati nam liječnike kako bi građani bili zadovoljniji i sigurniji u liječničku skrb – rekao je Bilić.

Zamjenica ravnatelja Krizman Vuhinec je naznačila kako je razina kvalitete zdravstvene zaštite na području cijele Županije iznimno porasla na zadovoljstvo svih pacijenata, ali i djelatnika u zdravstvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba