Mole se posebno pčelari da zatvore košnice za vrijeme provođena tretmana

Varaždin kreće u borbu protiv dosadnih krvopija – evo rasporeda

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, na temelju Ugovora, provodit će mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina u ponedjeljak. Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4 do 6 sati na sljedećim javnim površinama u stambenom dijelu grada Varaždina: 

Naselja Hrašćica, Gojanec, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Črnec Biškupečki, Kućan Marof, Kućan Donji, Kućan Gornji, Zbelava.            

Dezinsekcija će se provoditi  sa sintetskim piretroidom PHOBI SUPER PB koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s motornog vozila.

I Grada Varaždina mole građane, da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari, ako na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba