U promet puštena novomarofska obilaznica

“Ovime je ostvaren 30-godišnji san građana Novog Marofa”

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

Radovi na jednom od najvećih gradilišta u Varaždinskoj županiji, oni na istočnoj obilaznici Novog Marofa, privedeni su kraju, te je novomarofska obilaznica u promet puštena u petak ujutro.

Radovi na obilaznici dugoj 4486 metara započeli su 2021. godine, a ona se proteže od državne ceste D 22/D 24, odnosno između rotora na južnom ulazu u Novi Marof i ulaska na autocestu, do Presečna. Investicija Hrvatskih cesta iznosi 18,9 milijuna eura. Obilaznicu su gradili Zagorje gradnje i Colas Hrvatska.

Izgradnjom obilaznice ostvaren je 30 godina star san građana Novog Marofa.

– Obilaznica je puštena u promet i to više nije priča, to je stvarnost. Radi se o strateškom projektu nemjerljivog značaja za Novi Marof i njegove stanovnike. Ovime će se uvelike rasteretiti sam centar kroz koji dnevno prođe oko 10.000 vozila – rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao kako obilaznica ima višestruku važnost. 

Naime, osim prometnog rasterećenja ona donosi i gospodarsku korist jer se izgradnjom obilaznice otvaraju i gospodarske zone.

–  Otvara se dolina rijeke Bednje sa zapadne strane obilaznice koja će se pretvoriti u zonu. Isto tako, cestom koja se povezuje na obilaznicu otvara se i zona Oštričko gmanje – rekao je gradonačelnik Jenkač, te naglasio kako se radi o vrlo važnim projektima kojima će se promijeniti vizura Novog Marofa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba