Policija obavlja istraživanja

Uhićene dvije osobe zbog velikog požara na Čiovu

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

Splitska policija objavila je da je zbog ogromnog požara na Čiovu uhitila dvije osobe zbog sumnje da imaju veze s izbijanjem istog. 

– U odnosu na požar koji je jučer, 27. srpnja 2023.godine oko 15.20 sati izbio u mjestu Žedno na otoku Čiovo, policijski službenici su odmah započeli na terenu postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica. Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tijekom jutra obavit će se očevid i u tijeku je istraživanje – izvijestili su iz splitske policije.

Još uvijek nije potvrđeno je li do izbijanja požara došlo namjerno, odnosno jesu li ga uhićeni muškarci podmetnuli ili je do izbijanja došlo slučajno.

Inače, kako piše Index.hr., požar je izbio jučer oko 15 sati, a gasila su ga sve raspoložive zemaljske snage uz pomoć tri kanadera i tri Air Tractora. Izgorjelo je preko 400 hektara površine. 

Vatrogasci su ga nakon nekoliko sati uspjeli okrenuti u smjeru suprotnom od kuća i usmjeriti prema moru. Tako da navečer više nije bilo objekata u opasnosti, ali oko 150 vatrogasaca ostalo je dežurati i tijekom noći.

Jutros je još bilo malo otvorenog plamena, ali nije bilo nikakve opasnosti za ljude i objekte. Na terenu je još uvijek 140 vatrogasaca koji uz pomoć zračnih snaga rade na sanaciji požarišta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba