Ovakve situacije su pozivnica lopovima. Budite oprezni

Iz nezaključanog podruma u Oroslavju 44-godišnjakinji ukraden bicikl

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska je u utorak zaprimila prijavu 44-godišnjakinje kako joj je nepoznati počinitelj u noći s 23. na 24. srpnja, iz otključanog podruma stambene zgrade u Oroslavju, otuđio bicikl.

Policija je ovim putem upozorila građane na kradljivce bicikla te poslala savjete kako ih spriječiti.  

– Bicikli se kradu na ulicama i stubištima, u dvorištima, garažama, u slabo osiguranim i manje prometnim mjestima. Kako ne bi ostali bez vašeg bicikla, savjetujemo da zabilježite tvornički broj bicikla ili neke druge uočljive karakteristike (dijelove, serijske brojeve amortizera….), da ako na okviru bicikla nema broja, napravite sami oznaku ili više njih na okviru bicikla, tako da on postane unikatan te da ga možete prepoznati i nakon mogućeg ponovnog bojanja, da fotografirajte bicikl i fotografiju spremite, da zaključajte bicikl zaštitnim lancem, ne koristite jeftine lance i lokote sa šiframa koje kradljivci mogu lako prepiliti ili razbiti, nego spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom, ne ostavljate vrijednosti i alat u torbicama na biciklu – kažu iz policije i dodaju:

– Ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, zavežite bicikl za stablo ili čvrsti, metalni predmet poput stupa ili ograde na vidljivom i dobro osvijetljenom mjestu (zaštitni lanac  mora biti dovoljno dugačak kako biste ga mogli provući kroz nekoliko mjesta na  biciklu – kroz kotače i okvir), ne ostavljajte bicikl bez nadzora, zaključavajte ulazna vrata objekta gdje ostavljate bicikl, bez obzira na to koliko vas dugo neće biti. Povremeno obilazite to mjesto, ne zaboravite razgovarati s vašom djecom o ovom problemu i uputite ih u odgovorno ponašanje prema njihovom biciklu – dodaju iz policije.

Ako ipak postanete žrtvom krađe bicikla, krađu prijavite u najbližu policijsku postaju, a pritom navedite točnu lokaciju krađe, opis bicikla, kao i sve ostale važne pojedinosti (serijski brojevi, naljepnice, itd.).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba