Za jednu zagorsku općinu proglašene čak dvije elementarne nepogode

GORNJA I DONJA STUBICA: Zbog tuče proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

Za područje grada Donja Stubica i općine Gornja Stubica proglašena je prirodna nepogoda – tuča s obzirom na nastalu štetu uslijed nevremena praćenog jakom tučom koje je 21. lipnja i 13. srpnja zahvatilo spomenuta mjesta.  

Također, za područje općine Kraljevec na Sutli, krapinsko – zagorski župan je proglasio dvije prirodne nepogode u kratkom vremenu. Prva je nastala uslijed olujnog i orkanskog vjetra koji je 19. srpnja zahvatio područje Kraljevca na Sutli te nanio velike materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima. Druga prirodna nepogoda je ona nastala od tuče koja je pala prilikom nevremena 13. srpnja.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda KZŽ obvezuje se Gradsko i Općinska povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od osam dana od donošenja ove Odluke zaprimi prijave oštećenika na propisanom obrascu, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unese zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta. Dok se Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje dostaviti konačnu procjenu štete Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja Odluke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba