Iz PU šalju apel građanima

Policiji predane bombe i razno streljivo

Objavljeno: 24.07.2023. zagorjeinternational

U petak i subotu u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, dvije su osobe službenicima Policijske uprave krapinsko – zagorske dragovoljno predale oružje i streljivo koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

– U petak je jedna osoba, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala dvije bombe M75 i 49 komada raznog streljiva, a u subotu, jedna je osoba dragovoljno predala 29 komada raznog streljiva.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba