Za sve su zaslužne društvene mreže

Česi izgubili svog omiljenog papagaja Kimija, ali priča ima sretan kraj

Objavljeno: 24.07.2023. zagorjeinternational

Bračni par iz Češke, Martina i Jozef, nekoliko godina ljetuje na jadranskoj obali, omiljena im je i stalno joj se vraćaju. Nekoliko godina zaredom dolaze u apartman Jadrana Jurina u kvartu Brodarica u Zadru. Ne idu nigdje bez svoga papagaja Kimija, nose ga sa sobom i u šetnje, slikaju se pored znamenitost.

Jednog dana, Kimi je nestao. Vrata apartmana bila su odškrinuta i on je odletio u nepoznatom smjeru. Supružnici su odmah alarmirali Jadrana i krenula je potraga. Društvene mreže, obilazak kvartova, pa i cijelog Zadra, dozivanje i zviždanje. Ništa nije urodilo plodom. Vrijeme je prolazilo, curilo im kroz prste, a oni su nemoćno pakirali stvari, nadajući se povratku svog ljubimca. To se nije dogodilo i uplakani su napustili Zadar.

– Već dva dana tražimo Kimija. To je papagaj naših prijatelja iz Češke. Kimi je i prošle godine bio na ljetovanju kod nas kada je također šmugnuo, ali se vratio na poziv, zvižduk. Ove godine bi možda ista sudbina bila da se nije umiješala naša maca Ninđa koja ga je potjerala na drugo stablo, odakle mu se gubi svaki trag. Danas su vlasnici Kimija napustili Zadar, vratili su se u Češku, nateknuti od suza. Ostavili su kavez u slučaju čuda, ako se Kimi vrati. Pa ako je slučajno netko vidio Kimija, javite! Da spasimo brak ovih Čeha jer, došlo je i do toga – napisala je na svom Facebooku Jadranova kći Silvija, piše Index.

Nekoliko dana ništa se nije događalo, a onda je uslijedila objava na društvenim mrežama. Javila se Mare, kći Ivice Smoljana koji živi u istom kvartu.

U grupi Izgubljeno-nađeno stavila je sliku papige i napisala: “Sletjela ocu na leđa dok je radio u dvorištu, Maraska park. Ako vam je poznato čija je ili bi mogla biti, javite, još je tamo.” Ivica Smoljan radio je u dvorištu kad mu je Kimi sletio na leđa. Bio je gladan i još više žedan i odmah popio pola čaše vode.

Kroz pola sata na Martinin mobitel stigla je Jadranova poruka, zapravo Kimijeva fotografija. Martina je prestala plakati, obrisala suze i s Jozefom sjela u automobil. I ponovno počela plakati. Ovaj put – od sreće. Susret je bio emotivan.

– I opet su vozili 950 kilometara ovamo, to je bilo nevjerojatno koliko su željeli vidjeti Kimija i koliko su mu se veselili. To je naša priča sa sretnim krajem, veselim se ponovnom susretu s našim dragim Česima i njihovim Kimijem – rekao je Jadran.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba