TEK IM JE 50. GODINA

POLA STOLJEĆA PJESME I PLESA: KUD Lobor bogatim foklornim programom proslavio svoj jubilarni rođendan

Objavljeno: 22.07.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor obilježila je 50. godišnjicu postojanja Kulturno-umjetničkog društva Lobor u sklopu manifestacije “Janine 2023”. Posjetiteljima su ponuđeni brojni zanimljivi sadržaji, a vrhunac večeri bio je bogati folklorni program koji je okupio mnoge KUD-ove s područja Krapinsko-zagorske županije, te su se svečanosti pridružili članovi KUD-a Josipovac iz Slavonije.

Predsjednica KUD-a Lobor, Marija Rihtarić, izrazila je zadovoljstvo cjelogodišnjim programom KUD-a koji ove godine slavi svoj veliki jubilej. Međutim, objasnila je kako se planirani mimohod kroz centar Lobora nije održao kako se nošnje ne bi oštetile.

– Slavimo 50. godišnjicu te smo odlučili maksimalno obogatiti program kroz cijelu godinu. Uveli smo i Ivanjske krijese, otvorili smo izložbu, imali smo festival amaterskih kazališta i sad večer folklora – rekla je Rihtarić.

Svojim izvedbama, večer folklora upotpunili su KUD Mače, KUD Golubovec, KUD Hruševec Kupljenski, KUD Sveti Križ Začretje, Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan te su im se pridružili i prijatelji iz Josipovca iz Slavonije, a nastupili su i domaćini sa svojom lokalnom sekcijom i tamburaškim sastavom.

Predsjednica KUD-a istaknula je da su “Janine” započele s puno energije i entuzijazma, te da očekuju uzbudljivu zabavu sve do 1. rujna.

– Svakako držimo do tradicije, a onda i do svih supkultura kako bi pokrili sve sfere društva – zaključila je Rihtarić.

Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor, zaželjela je dobrodošlicu svim gostima koji su se pridružili posebnom svečanom programu povodom 50. obljetnice KUD-a te je otvorila večer folklora.

– 50 godina rada našeg KUD-a, večeras moramo svi dobro zapljeskati i iskreno im čestitati – rekla je Jembrih.

Zahvalila je svim članovima , osnivačima i svima koji su se kroz 50 godina uključivali u rad KUD-a, svim ljudima koji su se na bilo koji način pomogli u očuvanju KUD-a Lobor i očuvanju kulturne baštine Zagorja, Lobora, ali i šireg područja.

– Želim da se svi skupa lijepo zabavimo, da svi skupa uživamo u ovim tradicionalnim plesovima! – naglasila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba