Šef SDP-a Peđa Grbin na teren izlazi s većinski novom postavom

Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek imenovana koordinatoricom treće izborne jedinice

Objavljeno: 18.07.2023. zagorjeinternational

Iako još nisu službeno donijeli odluku je li šef stranke Peđa Grbin i formalno njihov kandidat za premijera te time glavni izazivač Andreju Plenkoviću, u vrhu SDP-a ipak su se počeli polako pripremati za nove izbore. Predsjedništvo stranke utvrdilo je imenovanje koordinatora koji će stranku pripremiti za izbore na terenu u sastavu novih izbornih jedinica, a među njima je puno novih imena.

Tako će u trećoj sjeverozapadnoj jedinici koordinatorica biti jedina zagorska gradonačelnica i članica Predsjedništva Jasenka Auguštan – Pentek. U prvoj zagrebačkoj jedinici taj posao će voditi v. d. predsjednika organizacije Branko Kolarić, u drugoj zagrebačkoj jedinici koordinator uopće neće biti iz Zagreba, nego iz Koprivnice, županijski čelnik Tomislav Golubić, Sam Jakšić izabran je pak za koordinatora četvrte jedinice, petu jedinicu koordinirat će načelnik općine Stari Mikanovci Mario Milinković, a šestu gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, piše Novi list.

Očekivalo se je da će vrh SDP-a razmatrati i stanje u Zagrebu nakon odbijenice od platforme Možemo! na nacionalnoj razini, to se nije dogodilo, nego će se pričekati sjednica Gradskog odbora SDP-a Zagreb – dakle, tema je na Ibleru vjerojatno odgođena za jesen. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba