Prati trendove i razumije mlade

GLAVNA ATRAKCIJA: Prabaka Marija (70) okolicom Preloga se vozi na električnom romobilu 

Objavljeno: 18.07.2023. zagorjeinternational

Umirovljenica Marija Kalšan (70) iz Otoka kod Preloga kao svoje glavno prijevozno sredstvo koristi električni romobil. Bilo da treba to trgovine ili pak kod sestre ili prijateljice na kavu, zna se kako će tamo stići.

Mnogima je to neobično s obzirom na to da ima 70 godina. 

– Električni romobil sam si kupila u ožujku ove godine. To mi je oduvijek bila želja, uštedjela sam i eto. Vidjela sam kako se drugi voze i pomislila kako je praktičan. I zaista je! Idem s njim svugdje – priča Marija za Medjimurski.hr.

Romobil postiže brzinu od 25 km/h, a Marija kaže da često ‘vozi do kraja’. Ima pet sestara, ali ni jedna se nije ohrabrila i probala ga voziti. Kako kaže Marija, strah ih je da ne izgube ravnotežu.

Na duže rute obavezno nosi kacigu, a kada nešto nosi sa sobom, onda to stavi u ruksak, nosi u torbici ili objesi na volan.

Marija je aktivna bila oduvijek. Kao mlada je trenirala nogomet, a nekoliko je godina bila i trenerica ženske nogometne ekipe u Nogometnom klubu Otok. Punih 30 godina radila je u Prelogu, a na posao se vozila i autom ili skuterom. Sada je već 15 godina u mirovini, brine za vrt, druži se s mnogobrojnim članovima obitelji i prijateljima i ostvaruje svoje snove.

Kako kaže, ljudi je pamte po skuteru, pa im nije tako čudno što je sada viđaju na romobilu. 

– Ove godine sam si kupila i laptop. Pratim trendove, razumijem mlade – dodaje umirovljenica. 

Njen suprug Tomo preminuo je prije 2,5 godine, no Marija je i dalje okružena mnogobrojnom obitelji i nikada nije sama. Majka je troje djece, a uz unuke, ima i praunuke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba