Raspisan javni natječaj za dizajn i kreativno rješenje odjevnih predmeta inspiriranih arhitekturom desinićkog dvorca

Možemo li se odjenuti u Veliki Tabor? Naravno da možemo! Al’ ti pokaži kako!

Objavljeno: 18.07.2023. AB

Dvor Veliki Tabor raspisuje i provodi javni natječaj za dizajn i kreativno rješenje odjevnih predmeta inspiriranih arhitekturom Velikog Tabora. Natječaj je otvoren svim zainteresiranim sudionicima, bez dokazivanja profesionalnog statusa, ugleda i/ili iskustva.

Zadatak je kreirati odjeću od tekstila (poseban odjevni predmet ili više njih), inspirirajući se arhitekturom Velikog Tabora. Odjevni predmet treba dizajnirati tako da se na njemu jasno mogu uočiti karakteristike velikotaborske kasnogotičke i renesansne arhitekture i/ili zasebni arhitektonski elementi i/ili zidni oslici. Prilikom procesa kreiranja odjeće natjecatelji se mogu služiti fotografijama, vlastitima ili s internetskih stranica (web, društvene mreže…) Dvora Veliki Tabor.

Cilj natječaja je dobiti skice odjevnih predmeta koji bi (kad bi bili izvedeni u stvarnosti) svojim estetskim i funkcionalnim vrijednostima mogli oplemeniti prostore i događanja u muzeju.

– Natjecatelje pozivamo da oblikovanju pristupe maksimalno slobodno i otvoreno u smislu forme i funkcije, svakako vodeći računa o potrebama i karakteristikama potencijalnih korisnika novog odjevnog predmeta, ali i vrijednostima koje predmet komunicira. Natječaj se provodi u sklopu obilježavanja Dana europske baštine 2023. godine – ističu iz muzeja, dodajući da je za najuspješnije dizajnersko rješenje, prema odluci ocjenjivačkog suda, osigurana novčana nagrada, dok će za još tri natjecatelja biti pripremljeni poklon paketi.

Kriteriji po kojima će se ocjenjivački sud ravnati su: originalnost, održivost, prepoznatljivost velikotaborske arhitekture i/ili detalja, te lakoća izvedbe odjevnog predmeta sa skice.

Natječaj traje od 17. srpnja do 1. rujna 2023. godine kada je zadnji rok za slanje skica u elektronskom obliku na adresu [email protected]. Email poruku je potrebno nasloviti: NATJEČAJ ZA DIZAJN ODJEĆE – DVOR VELIKI TABOR. Skice, izvedene u bilo kojoj tehnici, do 1. rujna 2023. također treba poslati i na papiru (max format A3) na adresu Dvor Veliki Tabor, za natječaj, Hum Košnički 1, 49 216 Desinić.

Svaki natjecatelj je, uz najviše PET skica, dužan poslati i svoje podatke – ime, prezime, adresu i broj kontakt telefona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba