Etno festival u Cvetlinu, 35. po redu, ponovno oduševio brojnu publiku

ORIGINALNI I SVOJI: Zvuci violine, kontrabasa i harmonike digli cijeli ‘šator’ na noge – Zagorski bećari oduševili

Objavljeno: 16.07.2023. AB

U prepunom šatoru u Općini Bednja u subotu je 35. put održan Etno festival Cvetlin, poseban po tome što njeguje tradicionalnu narodnu glazbu sjeverozapadne Hrvatske. Publika je s oduševljenjem pratila nastupe šest glazbenih sastava iz Varaždinske i Međimurske županije te susjedne Slovenije. Svaki od njih izveo je po tri pjesme, čija su okosnica, baš kao i svih prijašnjih godina, bili violine i kontrabas uz pratnju harmonike i žičanih instrumenata.


Festival je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec, a nastupili su redom: Meruljeki, Dodir srca, Vinski bratje, KUD Cvetlinski zvon, Zagorski bećari i Cvetlinčani. Svi su bili nagrađeni gromoglasnim pljeskom, a posebno Zagorski bećari koji su odnijeli pobjedu po izboru publike, ali i odluci Stručnog žirija. Drugo mjesto osvojio je KUD Cvetlinski zvon, a treće Meruljeki.
Organizator Etno festivala je ponovno bio DVD Cvetlin, a uz potporu Ministarstva kulture i medija,
Varaždinske županije, Općine Bednja i TZ Trakošćan – Općina Bednja. Sve Cvetlinčanke i Cvetlinčane te drage goste pozdravio je u ime vijećnika i svoje osobno ime načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

– Općina Bednja izuzetno se ponosi cvetlinskim festivalom, koji njeguje tradiciju i naše zagorske
popevke, kao i na naše mužikaše koji nam sve uljepšavaju. Izuzetno sam zahvalan DVD-u Cvetlin i
svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i KUD-u Cvetlin koji pronosi glas bednjanskoga kraja i
svojega mjesta, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i diljem Europe. Cvetlin je ponos Bednje.
Uživajte u tradicionalnoj glazbi, neka najbolji među izvođačima pobijedi, želim svima puno uspjeha
i da se lijepo proveselite i uživate – istaknuo je načelnik Poljak.

Čestitke je uputila i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Poseban, originalan i svoj. Ovako ukratko možemo opisati cvetlinski festival koji više od tri i pol desetljeća njeguje tradicionalnu glazbu i pritom ima svoju brojnu, vjernu publiku. Čestitam organizatorima koji s puno ljubavi i entuzijazma organiziraju ovaj Festival, poznat i priznat daleko van granica Općine Bednja i Varaždinske županije. Natjecateljima želim uspješne nastupe, a svima nam želim da sobom kući ponesemo ove napjeve, da nam još dugo odzvanjaju u srcu i duši – rekla je zamjenica Silvija Zagorec.

Predsjednik KUD-a Cvetlin Stjepan Dukarić uputio je pak zahvale.

– Zahvaljujem svim našim pokroviteljima, posebno Varaždinskoj županiji i Općini Bednja na čelu s načelnikom koji nam je izuzetno velika podrška. Hvala svima što ste se odazvali u ovako velikom broju. Vidimo se iduće godine! – poručio je Dukarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba