Počinje 'Ljeto u Trakošćanu'

U amfiteatru vas čekaju svirke vikendima, u dvorcu grofica s pričama, a u ‘Lake bistrou’ dobrodošlo osvježenje 

Objavljeno: 12.07.2023. zagorjeinternational

Još uvijek čekate odlazak na zasluženi godišnji ili ste se već vratili i dugo toplo ljeto je pred vama? Ne brinite, imamo ideju kako vam možemo narednih nekoliko vikenda na kontinentu učiniti mnogo sadržajnijima i zanimljivijima. Ove subote naime počinje manifestacija `Ljeto u Trakošćanu`, koja će trajati do 6. kolovoza, a posjetitelje će svakog vikenda dočekati zanimljiva događanja koja se održavaju u prekrasnonm ambijentu amfiteatra podno dvorca, odmah do novootvorenog ‘Lake bistroa Trakošćan’.

Party zone Trakošćan

Prvi na rasporedu ove subote je ‘Trio Coda’, glazbeni sastav koji djeluje od 2019., a čine ga tri djevojke iz Varaždina koje će za posjetitelje troglasno, uz gitare, izvoditi svjetske hitove. Nastup djevojaka koji bi bilo šteta propustiti počinje u 16 sati. U nedjelju pak slijedi `Čaj s groficom`, gdje će Lidija Gašpar, obučena u groficu, kroz priče bolje upoznati posjetitelje s poviješću Dvorca Trakošćan.
`Party zone Trakošćan` na rasporedu je sljedeće subote, 22. srpnja, gdje će posjetitelje koji će se naći kod trakošćanskog amfiteatra uz dvosatni program zabavljati DJ Matija.
Vikend kasnije, 29. srpnja, očekuju nas Faringaši, tradicionalni glazbeni sastav koji izvodi domaću glazbu na cimbulama, violinama, harmonici, kontrabasu i bugariji, a u nedjelju će ponovo Lidija Gašpar u kostimu grofice, provesti ljude kroz dvorac Trakošćan i pričati im tajne koje skrivaju zidovi ovog velebnog dvorca.

Idealno vrijeme

Posljednjeg vikenda manifestacije, očekuju nas Nenad Kumrić Charlie te Gabrijela Hrženjak uz pratnju Hrvoja Šenjuga. Nenad Kumrić Charlie, za 5. kolovoza spremio je `Zabavno poslijepodne` gdje će uz zvuke gitare izvoditi pjesme iz svog repertoara, među kojima su i obrade svjetskih latino hitova. Manifestacija završava u nedjelju, 6. kolovoza kada će pjevačica Gabrijela Hrženjak uz Hrvoja Šenjuga za posjetitelje održati koncert `Padovec u Trakošćanu`.
Sva događanja na rasporedu su s početkom u 16 sati, idealno vrijeme za uputiti se u Trakošćan nakon subotnjeg ili nedjeljnog ručka i uživati i zabavljati se u prekasnom ambijentu, prirodi i omiljenom vam piću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba