Njegovanje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata

KAKVA ATRAKCIJA! “Lov na zlatarski prsten” privukao brojne sudionike, ali i posjetitelje

Objavljeno: 12.07.2023. zagorjeinternational

Članovi Moto nautičkog kluba `Vidovski zlatari` protekle su nedjelje organizirali manifestaciju “Lov na zlatarski prsten”, koja se održala pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec. Tom su prigodom otvorenju prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Griveci načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić.

Ovim događajem njeguje se uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata, odnosno starog zanata koji je uvršten na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Manifestacija je započela okupljanjem velikog broja posjetitelja i sudionika kod vidovskog mosta, nakon čega je 18 natjecateljskih ekipa krenulo u nadmetanje za zlatarski prsten.

Prvo mjesto pripalo je ekipi Betonci čiji su članovi bili Damir Cenko, Denis Kranjec, Ivan Friščićtim Kalanica u kojoj su sudjelovali Božidar Njari, Josip Habijan, Marinko Čmrlec zauzeo drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je ekipi Liter i voda u kojoj su sudjelovali Mihael Nestić, Ivan Lovrek i Patrik Strbad.

Osim gađanja alke, posjetitelji su mogli uživati u panoramskoj vožnji čamcem kao i prezentaciji ispiranja zlata. Atrakcija i zanimljivog sadržaja nije nedostajalo što je dokaz da “Lov na zlatarski prsten” iz godine u godinu postaje prepoznatljiv turistički događaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba