Veliki skandal inspektora Službe za gospodarski kriminal splitske policije

Poznat je kao “doktor za mito”, a sada je uhićen zbog – primanja mita

Objavljeno: 06.07.2023. zagorjeinternational

U četvrtak ujutro su inspektori PNUSKOK-a uhitili dr.sc. Vjeku Luetića, inspektora Službe za gospodarski kriminal splitske policije koji je inače poznat i kao “doktor za mito i korupciju”. Uhićen je zbog primanja mita.

Kako doznaje Jutarnji list, uhićen je nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko tisuća eura kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama tvrtke “Ana Kamen projekt d.o.o.” iz Kaštel Sućurca.

Prema neslužbenim informacijama, Luetić je dogovorio preko jednog od direktora navedene tvrtke, Ivana Šipića poznatijeg u lokalnim okvirima kao čovjeka koji je “kamenolomski” tajkun, da će “zažmiriti” u istrazi protiv druge direktorice te tvrtke, kineske državljanke Yan Xu, a zauzvrat je tražio da mu ovaj nabavi najkvalitetniji kamen za gradnju i oblaganje bazena kojeg Luetić gradi u dvorištu svoje kuće u rodnom mjestu Župa Donja u općini Zagvozd.

Nije poznato kako su istražitelji saznali za ovaj dogovor, no akcija se pomno planirala te se čekalo da kamen bude isporučen Luetiću. 

Jutarnji list piše kako je osim Luetića uhićen i Šipić koji je mito dao. Obojica se nalaze na kriminalističkoj obradi te se očekuje da će tijekom petka biti privedeni na ispitivanje na USKOK, a potom i pred suca istrage ako USKOK zatraži određivanje istražnog zatvora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba