RIJEŠILI PROBLEM NEDOSTATKA PEDIJATRA: Nova liječnica došla u Križevce iz Novog Vinodolskog – odmah dobila 13.300 eura i stan

VIDJELA NA TV-u: “Odlučila sam doći i pomoći, a ovo što nudi Grad je vrijedno svake pohvale”

Objavljeno: 05.07.2023. zagorjeinternational

Liječnica koja je iz Novog Vinodolskog došla u Križevce dobila je više od 13.000 eura i stan na raspolaganje, objavio je Grad Križevci. 
– Grad Križevci je poticajnom naknadom u iznosu od 13.272,28 eura, odnosno 100 tisuća kuna, uspio riješiti dugogodišnji problem s nedostatkom stalnog pedijatra u drugoj smjeni. Naime, nakon provedenog Javnog poziva za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2023., gradonačelnik Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić potpisali su danas Ugovor o dodjeli poticajne naknade čime je osigurana adekvatna zdravstvena zaštita za najmlađe sugrađane – objavio je Grad.

Dobra motivacija

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što je na ovaj način riješen dugogodišnji problem. 
– Svjesni problema s nedostatkom doktora medicine specijalista ginekologije i pedijatrije, uveli smo poticajnu naknadu kako bismo ih motivirali da dođu raditi u Križevce. Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra. Mislim da će roditelji sada napokon biti mirni budući da će djeca napokon imati stalnog doktora specijalista pedijatrije koji će ih pratiti od rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine – rekao je Rajn.
Specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić naglasila je da je u Križevce došla nakon TV priloga.

Vizionarski pogled

– Svojim sadržajem me privukao, a ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković prezentirala je problem na takav način da sam u tom trenutku, kao netko tko brine o najmlađem naraštaju, odlučila da ipak dođem i da pomognem. Uvjeti koje nudi Grad Križevci je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i pored tog novčanog bonusa koji se daje, ono ljudsko što zrači iz svih tih njihovih želja, namjera i vizionarskog pogleda je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i respekta – rekla je liječnica.
Osim poticajne naknade, s obzirom na to da se doktorica doselila iz Novog Vinodolskog, Grad Križevci riješio je i stambeno pitanje za doktoricu. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, a potpisivanju je prisustvovala i ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Grad Križevci

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba