Grad Krapina uručio nagrade najuspješnijim osnovcima u protekloj školskoj godini

“Danas nije lako biti učitelj ni učenik, ali zbog ovakvih rezultata sve se isplati”

Objavljeno: 04.07.2023. Vanja Hozmec

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović u ponedjeljak je najuspješnijim krapinskim osnovcima koji su ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima, uručio priznanja i pohvalnice, ali i novčane nagrade. Za prvake je osigurano 60 eura, učenici koji su bili drugi dobili su 50, a oni koji su bili treći dobili su 40 eura. Također, njihove je mentore Grad nagradio prigodnim poklon bonovima, a oni učenici koji su sve razrede prošli s odličnim uspjehom dobili su nagradu od 100 eura. 

Grad je tako u ponedjeljak podijelio ukupno 3500 eura nagrada. 

Kako je učenicima tom prilikom poručio gradonačelnik Gregurović, čovjek bez puno toga može ostati, ali bez znanja ne. 

Brojna ulaganja

– Svi smo ponosi na vas, pogotovo vaši roditelji, a ovo neka vam bude poticaj da i dalje nastavite nizati uspjehe. Te su nagrade mali znak da učenicima i njihovim mentorima pokažemo da mislimo na njih i da im zahvalimo za trud koji su uložili – rekao je gradonačelnik. 

Osim ovih nagrada, gradonačelnik je istaknuo da Grad godinama stipendira učenike, a dodao je i da su proteklih godina izdvojena značajna sredstva za rad Veleučilišta Hrvatsko Zagorje Krapina te za krapinske osnovne škole. 

– U Osnovnoj školi ‘Ljudevit Gaj’, koja je zaštićeni spomenik kulture, uređeno je dvorište ispred ulaza u školu, fitness i učionica na otvorenom, igralište, a zamijenjena je kompletna vanjska stolarija te veći dio unutarnje. Ove se godine planira rekonstrukcija i zamjena tornjeva, a to će stajati oko 100.000 eura. U Osnovnu školu ‘Augusta Cesarca’ je posljednjih godina uloženo oko dva milijuna kuna za zamjenu kompletnog krovišta, a napravljena je i kompletna rekonstrukcija okoliša škole što uključuje parkiralište, igralište, a nedavno smo otvorili i igralište za odbojku na pijesku. Isto tako, školu smo prijavili u program cjelodnevne nastave gdje ćemo radi većeg broja učionica morati pregraditi učionice, a planira se i dogradnja škole – otkrio je gradonačelnik.

Vlatka Družinec, ravnateljica OŠ ‘Ljudevit Gaj’ Krapina, kazala je da su ovi rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkom radu učenika i njihovih mentora.

– Nekoliko naših učenika svake godine prima nagrade od Grada, a njihovi uspjesi rezultat su timskog rada kojeg uvijek ističem. Dakle, to su rezultati rada učenika, njihovih mentora, ali i roditelja, i to kroz cijelu godinu. Kada imate učenike koji su zainteresirani i motivirani za određene sadržaje, vjerujem da učiteljima nije problem izdvojiti svoje slobodno vrijeme i posvetiti se toj djeci i ponuditi im ono što imaju – poručila je ravnateljica Družinec.

Ravnateljica Osnovne škole ‘August Cesarec’ Matilda Juričev Žigman istaknula je da je izuzetno ponosna na sve učenike koji su ostvarili značajne uspjehe. 

– Danas nije lako raditi u školi. Mislim da je izuzetno naporno i teško i da moramo više puta zaboraviti da smo ostavili nekoga doma i da trebamo čim prije doma ići. Ulažete jako puno truda i znanja i zalaganja. Danas biti učitelj nije lako, a nije lako niti biti učenik. Djeca su uvijek u strahu, uvijek imaju nekakvih predrasuda da su učitelji strogi, ovakvi, onakvi i onda kada ih na kraju pohvalite za njihov trud i rad i za njihov uspjeh, onda je to nešto najljepše – zaključila je Juričev Žigman. 

28 učenika

Među dobitnicima nagrada su i učenici Dorotea i Karlo. Karlo je upravo završio sedmi razred u OŠ ‘Augusta Cesareca’, dok je Dorotea završila šesti razred u Osnovnoj školi Gornje Jesenje. 

– Dobila sam prvu nagradu na natjecanju ‘Mladi Padovec’ za gitariste, a u gitaru sam se zaljubila zbog zvuka koji proizvodi. Ovu nagradu iskreno nisam očekivala i jako me razveselila jer je to priznanje za moj trud i rad – poručila je Dorotea.

– Bio sam na natjecanju iz robotike gdje sam ostvario drugo mjesto u županiji zbog čega mi je izuzetno drago i vrlo sam ponosan na svoj uspjeh. Robotika me jako zanima, rekao bih da je to zanimanje budućnosti, ali i područje koje je i danas sve važnije – dodao je Karlo. 

Inače, u protekloj školskoj godini na natjecanjima je sudjelovalo 28 učenika iz krapinskih osnovnih škola i Glazbene škole. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba