‘Prijetio mu da će ga razbiti ako ne uđe u kuću na još jedno piće’

Prijatelji Marinko i Denis najprije se napili, potom potukli, a ‘po nosu’ je dobila i Marinkova mama 

Objavljeno: 29.06.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana donesena presuda protiv dvojice prijatelja, Marinka (50) i Denisa (33) koji su se prošle godine u rujnu, oko 2 ujutro, najprije zajedno napili, a potom “narušavali javni red i mir na način da je Denis u alkoholiziranom stanju na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao Marinka i njegovu majku“, piše Danica.hr, a sve se to događalo u dvorištu Marinkove kuće kod Zagreba.

Marinko je ispričao da je u 2 sata bio u svojoj kući s majkom, a u posjet mu je došao Denis te ga je tražio novac, a pritom su pili neka pića. Kad je druženje završilo, Marinko je Denisa htio odvesti kući, ali majka mu to nije dopustila pa ju je Denis zbog toga fizički napao. 

– Udario je moju majku u glavu zbog čega joj je ispala naušnica iz uha, a pritom je vikao na mene te me i fizički napao. Ja sam onda vikao na njega, a i ušao u fizički sukob te se branio kako sam mogao od njegovog napada. Žao mi je zbog svega – kazao je Marinko.

Denis je ispričao da su te noći bili u društvu i pili, a Marinko ga je onda automobilom dovezao do svoje kuće. Tamo su se posvađali i ispsovali, a Marinko ga je agresivno nagovarao da još piju te mu prijetio da će ga razbiti ako ne uđe s njim u kuću na još jedno piće.

– Ja sam to odlučno odbio, a Marinko je fizički nasrnuo na mene i morao sam se braniti. Tada je on iz džepa izvadio mali nož i ubo me u donji dio trbuha, a nakon toga me pokušao ubosti i u predjelu srca, ali sam se izmakao – rekao je Denis.

I dok je Marinko odbio alkotest, Denis je pristao i napuhao 2,63 promila, a prema prijavi KBC-a Zagreb, kod Denisa su u 4.20 sati u toj bolnici dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede.

Obojica su proglašeni krivima za remećenje javnog reda i mira. Marinko mora platiti 170 eura kazne i 20 eura troškova, a Denis 100 eura plus 20 eura. Obojica su se odrekla prava na žalbu i obećala da to više nikad neće ponoviti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba