Fažana ponovno otvorila svoja vrata budućim vatrogascima

Otvoren 28. Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice 

Objavljeno: 29.06.2023. zagorjeinternational

I ove godine je po 28. put Kamp vatrogasne mladeži u Fažani otvorio svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži. U ukupno 10 smjena, u Kampu će boraviti budući mladi vatrogasci iz 15 hrvatskih županija, a među njima i mladi vatrogasci iz Krapinsko – zagorske županije za koje je od strane županijske vatrogasne zajednice obnovljen i uređen smještaj kapaciteta 22 kreveta.

Na poziv za sudjelovanje u kampu prijavilo se 14 društava iz Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, te je utvrđen raspored boravka za 12 društava s oko 160 pripadnika vatrogasne mladeži i voditelja s tim da je nepopunjenu prvu smjenu s dijelom mladeži popunio DVD Bedekovčina koji sada boravi u kampu s osam pripadnika mladeži, a zapovjednik smjene je Željko Odak.
Nakon njih u kamp idu DVD Donja Stubica, Đurmanec, Gornje Jesenje, Tugonica Podgrađe, Bedekovčina, Sloga Plavić, Zlatar, Krapinske Toplice, Marija Bistrica, Gubaševo, Tuhelj i Škarićevo.
Fažana je sjajna oaza za vatrogasnu mladež. Mjesto stvaranja prijateljstva, dobivanja i pružanja podrške u sigurnom okruženju dobrih i iskusnih voditelja vatrogasne mladeži. U grupnim aktivnostima s preko stotinjak mladih vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske koji borave u kampu, prilika je za mlade da upoznaju i steknu nova prijateljstva s mladim osobama vršnjacima, uče vatrogasne vještine kroz igru, dobe i pruže podršku i razumijevanje i na kraju dobro se zabave i odmore.
Tijekom tjednog boravka mladi imaju program vatrogasnih aktivnosti, a uz vatrogasne vježbe, tu su raznovrsne igre te sportske aktivnosti, koje uključuju odbojku, mali nogomet, stolni nogomet i stolni tenis.
Na rasporedu je stalno i neizostavno kupanje i morske radosti te privlačan zabavni program. Zabavni program uz ples i druženje organiziraju mladi, kao i izbor za miss, mistera, najljepšu masku i frizuru.
Važno je naglasiti da se kroz aktivnosti vatrogasne mladeži razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.
Da ovaj Kamp nudi mladima pravi omjer zabave i učenja, dovoljno govore zadovoljni sudionici koju mu se svake godine ponovno vraćaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba