Prekrasna priča iz susjedstva

Djevojčica Nina (11) prodajom krafni uspjela prikupiti dovoljno novca za liječenje oca 

Objavljeno: 29.06.2023. zagorjeinternational

Regiju je ovih dana obišla divna topla priča. Djevojčica Nina Ninković (11) iz Novog Sada odlučila je pomoći svom bolesnom ocu na način da je prodavala krafne kako bi prikupila novac za njegovo liječenje. 

Društvenim su se mrežama odmah počeli širiti videi ogromnih redova ljudi koji čekaju da kupe krafnu kod malene djevojčice, a jedan od njih objavljen je i na TikToku. 

https://www.tiktok.com/@stopnasiljunaddjecom/video/7249436325084990725?_r=1&_t=8dZ1KpfKs0o

Majka djevojčice priopćila je da je malena Nina već sakupila novac za liječenje bolesnog oca koji će uskoro otputovati u Moskvu na liječenje, piše Jutarnji list.

– Ne bojimo se puta tamo, našli smo ljude koji će nam pomoći. Skupljamo još neke papire i odlazimo tamo da sve predamo i vidimo, a tada ćemo objaviti i u kojoj smo bolnici, a putem društvenih mreža ćemo objaviti i taksativno što koliko košta, te ćemo se svima obratiti ako zatreba novac, a ukoliko bude previše novca, podijelit ćemo ostalim korisnicima fondacije – rekla je njena majka za Telegraf.

Krafne su pekle njena majka i baka, a djevojčica ih je prodavala po cijeni od 100 dinara (0.85 centi).

Kako je sama djevojčica rekla, prvo je htjela prodavati krafne za džeparac, no onda joj je sinula druga ideja.

– Sjetila sam se da bih mogla pomoći tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega – rekla je Nina. 

Inače, Ninin je otac 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine, a u ožujku se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te je postao životno ugrožen. Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba