Mještani Donje Pačetine najavili prosvjed zbog katastrofalnog stanja ceste u samom mjestu, pa im stiglo obećanje investitora i izvođača:

“Cesta će se sanirati u drugoj polovici srpnja”

Objavljeno: 28.06.2023. VH

Kako smo pisali krajem svibnja, nezadovoljni mještani Donje Pačetine poslali su nam fotografije stanja ceste u samom naselju koja se, prema njihovim tvrdnjama, nije popravila punih osam mjeseci. 

– Rupčage, 10 centimetara visok rub asfalta i rub metalnog poklopca šahtova, prilaz mostu preko potoka, dječje igralište… sve je to ostavljeno od strane Općine Sveti Križ Začretje, Županijske uprave za ceste KZŽ i izvođača radova, tvrtke CGP – pisali su nam tada ogorčeni mještani koji takvom prometnicom moraju prolaziti svaki dan i time riskiraju oštećenja na vozilima.

U ovom se slučaju radi o projektu Aglomeracije Zabok, a iz Općine Sveti Križ Začretje su nam tada poručili kako su Zagorskom vodovodu d.o.o., kao investitoru, te izvođaču radova, tvrtki CGP, uputili niz dopisa s fotografijama stanja ceste, a dodali su da je održano i nekoliko sastanaka na kojima je vršen pritisak i na investitora i na izvođača radova, s ciljem da se oni ubrzaju. 

Međutim, kako se i dalje ništa značajno nije poduzimalo, ogorčeni su mještani odlučili organizirati prosvjed kojeg su uredno prijavili policiji.

– Mi smo prošle srijede na Općinu odnijeli peticiju koju su potpisali svi mještani, odnosno korisnici ceste, i od načelnika smo tražili da peticiju preda investitoru i izvođaču radova. On je to učinio i u petak je dobio službeni odgovor da radovi nisu dovršeni zato što jedan priključak nije bio riješen, te je obećano da će sve biti sanirano u drugoj polovici srpnja. Mi smo onda odustali od prosvjeda s obzirom na dano obećanje – ispričali su nam mještani. 

Prosvjed je za sada prolongiran. Mještani će pričekati drugu polovicu srpnja da vide hoće li se ispuniti dato im obećanje, no ako se i dalje ništa neće dogoditi, odlučni su:

– Ide se odmah na prosvjed. Sada smo ga odlučili otkazati s obzirom na obećanje, no ako se doista ništa neće promijeniti niti nakon ovog roka kojeg smo dobili, prosvjed će se održati – poručili su. 

Inače, iz tvrtke In-Stria koja provodi nadzor radova, u svibnju su nam kazali da su razlog ne dovršavanja ceste učestali kišni periodi s neuobičajeno velikom količinom padalina koji onemogućavaju izvođenje asfalterskih radova.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba