Još jedan projekt za poboljšanje života

U Bednju stiže novih 40 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 27.06.2023. zagorjeinternational

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je, nakon prijavljenog projekta, dodijelilo Općini Bednja iznos od 40 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta. Riječ je o još jednom uspješno pripremljenom i prijavljenom projektu Općine na sredstva Europske unije, kojih je, u posljednjih nekoliko godina, stiglo u milijunskim iznosima u tu općinu.

– Ovo je samo nastavak naših aktivnosti koje potvrđuju orijentiranost prema EU fondovima. Ovaj projekt još jedan je u nizu uspješnih projekata koji osigurava europski novac za poboljšanje standarda života u našoj općini. Mi zaista imamo veliki broj prometnica na području općine koje zahtijevaju održavanje, poboljšanje ali i novu izgradnju – kazao je načelnik Damir Poljak, te ujedno zahvalio resornom Ministarstvu te ministru Šimi Erliću na odličnoj dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji.

A upravo je ministar Erlić nedavno na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine naglasio kako Ministarstvo i hrvatska Vlada surađuju s općinama, gradovima i županijama, s ciljem osiguravanja ujednačenog regionalnog razvoja, te kako je Općina Bednja iznimno aktivna u korištenju niza programa Ministarstva.

– U razdoblju pred nama očekuje nas nikad više sredstava od kojih će dobar dio biti usmjeren upravo prema potpomognutim brdsko – planinskim područjima, pa vjerujem da će sposoban tim Općine Bednja imati svojih projekata s kojima će se prijavljivati na te natječaje – rekao je prije nešto više od mjesec dana ministar Erlić. Upravo ovaj projekt potvrda je izjave ministra da je Općina Bednja sposobna da osmisli, prijavi i realizira projekt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba