Poznati detalji prosvjeda zbog obrane od tuče

DRELE: Plenkoviću, smjeni ministricu Vučković, ovo je katastrofa

Objavljeno: 26.06.2023. zagorjeinternational

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar zatražio je od premijera Andreja Plenkovića da trenutno smijeni ministricu poljoprivrede Mariju Vučković zbog, kako je kazao, katastrofalnog neprovođenja važećeg Zakona o sustavu obrane od tuče.

-Sve priče o učinkovitosti, polovičnoj učinkovitosti i neučinkovitosti sustava obrane od tuče uopće nisu bitne, bitno je da imamo važeći zakon koji ministrica i premijer ne provode – kazao je Dretar danas na konferenciji za novinare u saboru na kojoj je pozvao na smjenu Vučković, piše Index.

-Pozivam premijera Plenkovića ako ima hrabrosti neka dođe u sabor i ukine Zakon o obrani od tuče i onda smo svi mirni jer znamo da imamo Vladu kojoj nije u interesu štititi hrvatsku poljoprivredu i imovinu hrvatskih građana – dodao je.

Podsjetivši na nedavnu tuču u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koja je nanijela ogromnu štetu poljoprivredi i imovini, Dretar je najavio i organiziranje mirnog prosvjeda za subotu, 1. srpnja, ne želeći otkriti točno vrijeme ni mjesto održavanja tog prosvjeda. ˝Neka vladajućima to bude slatko iznenađenje˝, poručio je. Dretar je još u petak zbog tuče koja je pogodila Hrvatsko zagorje pozvao premijera, ministricu poljoprivrede i DHMZ da pod hitno pokrenu sustav protugradne obrane.

Državni hidrometeorološki zavod odgovorio je da je postojeći sustav obrane od tuče u skladu s njihovim financijskim i kadrovskim mogućnostima i da se obavlja prizemnim generatorima koji unose srebrov jodid u atmosferu. Također je ustvrdio da ne postoje znanstveno utemeljeni dokazi koji potvrđuju uspješnost i učinkovitost umjetnog djelovanja na konvektivne oblake i sprječavanje tuče, dodaje Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba