FILMSKA PLJAČKA U HERCEG NOVOM: Policija je uhitila pljačkašicu i pomagače

Došla taksijem pred banku, u ruksak stavila 1,36 milijuna eura i išetala s osmijehom

Objavljeno: 25.06.2023. zagorjeinternational

Policijske agencije iz BiH i Crne Gore uhitile su troje osumnjičenih i rasvijetlile prevaru koju je u travnju izvela tada nepoznata žena, kada je iz jedne banke u Crnoj Gori s krivotvorenim dokumentima s tuđeg računa podigla 1,36 milijuna eura, piše Index.
Policijska akcija provedena je istodobno u Trebinju i Banjoj Luci, gdje su obavljeni pretresi prostorija koje koriste tri osobe. Otkriveno je i oduzeto oko 25.000 eura, veća količina naoružanja i streljiva i oko tri kilograma marihuane.

FOTO: MUP RS

Akcija Lovćen

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prevara koje je počinjeno 12. travnja ove godine u Crnoj Gori. Tada je mlađa žena koristeći krivotvorene osobne dokumente ušla u Lovćen banku te je s računa žrtve podigla oko 1,36 milijuna eura. Policija u Crnoj Gori je suradnjom s policijom iz Republike Srpske otkrila njezin identitet te da je radila u dosluhu s kriminalnim klanom iz BiH.

Ivana A. označena je kao direktni izvršitelj prevare, odnosno žena koja je 12. travnja ove godine u jutarnjim satima došla u filijalu Lovćen banke u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i s računa M. O. podigla 230.000 eura i 1.2 milijuna dolara (oko 1.36 milijuna eura).
Prvo je Ivana A. 11. travnja oko 13 sati ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni suučesnik Marko D. i sastala se s rukovoditeljem filijale P. M.
Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovoditelju filijale dala falsificiranu osobnu iskaznicu na ime M. O.
Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. travnja) oko 15 sati isplati sav novac s računa, nakon čega je napustila banku.

Telefonski poziv

No, već istog dana oko 16 sati je rukovoditelj filijale dobio poziv putem Viber aplikacije i to s telefona koji je koristio osumnjičeni suučesnik Saša K. Rukovoditelju filijale je na ekranu mobitela pisalo ime stvarne vlasnice računa, Budvanke M.O..
Osoba koja je nazvala predstavila se kao stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomakne ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. travnja oko 10.30 ujutro.
Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu Lovćen banke u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A., tvrdi izvor za srpskainfo. Nakon što je legitimirana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge milijuna nakon čega je napustila banku, sjela u taksi i otišla.

FOTO: MUP RS

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba