"Kajbumščak trail" oduševio drugu godinu za redom - ovo su rezultati

SVAKA ČAST: Prvi kroz cilj na najtežoj stazi od 26 km prošli Martina Klančnik Potrč i Luka Špehar

Objavljeno: 24.06.2023. zagorjeinternational

Nakon što je prošle godine u svom prvom izdanju oduševio natjecatelje, ali i posjetitelje, “Kajbumščak trail” u subotu je doživio svoje drugo izdanje u organizaciji Trkačkog kluba Maraton Krapina, a koje po uspješnosti nije nimalo zaostajalo. Donosimo rezultate troje najboljih na svakoj stazi u muškoj i ženskoj kategoriji:

Rezultati

Na stazi ‘Mali Krap’ u kategoriji žena treće mjesto osvojila je Zdravka Grandavec Špehar, Marija Žegrec drugo mjesto, dok je prvo mjesto pripalo Vesni Janković. Među muškarcima treće mjesto izborio je Darko Dominko, drugo Gordan Mihovilić, a prvo mjesto Krunoslav Špoljar.

Na stazi ‘Šumski Gujdek’ koja je dužine 13,5 kilometara, u kategoriji žena treće mjesto pripalo je Sandri Šamec iz AK Zabok, drugo mjesto Lei Matijaščić iz AK Jastreb 99, a pobjednica Šumskog Gujdeka je Jelena Bedeniković. U muškoj konkurenciji treće mjesto pripalo je Davoru Breškom, drugo Goranu Papežu, dok je pak najbrži bio Miran Cvet.

Na najtežoj i najdužoj stazi ‘Dedek Kajbumščak’ dugačkoj 26 kilometara u kategoriji žena treće mjesto osvojila je Inga Haraminčić, drugo mjesto Jasna Plemeniti, a pobjednica je slovenska reprezentativka u planinskom trčanju Martina Klančnik Potrč. U kategoriji muškaraca na treće mjesto plasirao se Matej Nidorfer, na drugo mjesto Marko Gorički, dok je pak prvi kroz cilj protrčao Luka Špehar.

Uspjeh je time već, kako je objasnio član kluba i direktor utrke, Ante Radak jer se ove godine na startu okupio još veći broj trkača, njih više od 250.

– Jako smo zadovoljni odazivom te nam je posebno drago što nas je i vrijeme poslužilo. Unatoč sinoćnjem nevremenu oznake na stazi ostale su netaknute, što se vidi i po vremenima trkača koji su završili jako zahtjevnu stazu u izvanredno dobrom vremenu – rekao je Radak te pojasnio kako su trkači na raspolaganju imali tri staze kao i prošle godine, tek s nekim malim izmjenama:

– Prva utrka je ‘Mali Krap’ dužine devet kilometara, druga Šumski Gujdek u dužini od 13,5 kilometara te treća i najduža utrka je ona stazom Dedeka Kajbumščaka, koja je dugačka 26 kilometara. Ove smo godine srednju stazu malo skratili i olakšali je, kako bi trkači mogli malo više uživati jer ova je naša Strahinjčica prilično teška, a ljudi u trčanju trebaju i uživati – dodao je Radak otkrivši kako rekordi staza nisu srušeni, iako su rezultati bili jako blizu.

Međunarodni aspekt

Proglašenje pobjednika održano je ispred starog muzeja krapinskih neandertalaca, a nagrade najboljima je uručio krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović koji je tom prilikom istaknuo kako je “Kajbumščak trail” postao neizostavan dio gradskog kalendara događanja.

– Prije nekoliko godina, kada su nam članovi kluba po prvi puta došli predstaviti ideju o održavanju utrke u Krapini, odmah smo se složili kako se radi o stvarno lijepoj ideji, koju smo mi kao Grad odmah podržali. Tako da naš Trkački klub Maraton u svakom trenutku može računati na pomoć Grada, ali i pomoć Turističke zajednice grada Krapine. Naravno, i Gradu je u interesu da se takve stvari događaju. Naime, ovo je događanje okupilo natjecatelje i navijače iz cijele države, ali i susjedne Slovenije što je stvarno dobra promocija, ne samo za grad nego i za cijelu našu širu regiju odnosno županiju – rekao je gradonačelnik Gregurović dodavši da iako Grad osigurava financijsku i logističku pomoć, najveća zahvala ide cijeloj ekipi trkačkog kluba Maraton.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba