LJETO U GRADU: Manifestacija koja je neformalno započela 80-ih godina

Od idućeg četvrtka svi pravci vode u Čakovec – počinje ljetno opuštanje

Objavljeno: 20.06.2023. zagorjeinternational

Manifestacija ‘Čakovečko ljeto’ na sjeveru zemlje održati će se od četvrtka, 29. lipnja do subote, 22. srpnja. Tim povodom najavljen je bogati program koji će u Čakovcu okupiti velik broj sugrađana, Međimuraca i gostiju. 

‘Ljeto u gradu’ manifestacija je koja je započela neformalno još 80-ih godina, te je postala događaj kojim se u Čakovcu obilježava završetak radnog dijela godine i početak ljetnog opuštanja. Program su u Centru za kulturu Čakovec predstavile ravnateljica Helga Lajtman, Marina Kukolić, organizatorica kulturnih djelatnosti, Tamara Korunek, voditeljica glazbene djelatnosti i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Skoro mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a program se otvara u Galeriji čakovečkog CZK-a izložbom Hane Tintor, nastavlja kazališnim izvedbama, plesnim performansima, igrama za djecu, izložbama, koncertima na Trgu Republike TBF-a i Natali Dizdar te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih.

-I ove smo se godine u organizacijskom odboru zaista potrudili da zadržimo kontinuitet ove tradicionalne i prepoznatljive čakovečke manifestacije te da čakovečkoj i međimurskoj publici te gostima ponudimo nešto novo i drugačije. Novost je ta kako će po prvi puta pozornica biti sam ulaz u naš Centar za kulturu što vjerujemo kako će biti pun pogodak – rekla je ravnateljica CZK-a i pozvala sve da kraj lipnja i srpanja provedu u ugodnoj atmosferi Čakovečkog ljeta i uživaju između ostalog i u koncertima koji su pripremljeni u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca.

-Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Organizatori iz Centra za kulturu potrudili su se angažirati kvalitetne umjetnike, kako one iz Čakovca, tako i iz drugih dijelova Hrvatske. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje. U Čakovec su zadnjih dana lipnja i prvih dana srpnja uvijek dolazili posjetitelji izvana, što je dokaz da i grad i Čakovečko ljeto imaju važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske – naglasila je čakovečka gradonačelnica.

Nakon što je CZK prošle godine preuzeo organizaciju, manifestacija se osvježila i približila široj publici te sudeći prema viđenom lani, a još više prema programu koji je danas predstavljen, to je uspješno odrađeno.

-Zaista svi imamo odličan razlog ostati u Čakovcu ovog prvog ljetnog mjeseca u godini, očekuje nas pregršt odličnih nastupa, a za one neodlučne, još jedan argument – sva događanja su besplatna. Vidimo se u Čakovcu – zaključila je Cividini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba