Evo što slijedi

Nastavlja se bogat program 8. po redu Kliker festivala 

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

Kliker festival u prvih nas je nekoliko dana odveo u poseban svijet mašte i umjetnosti, pokazao nam kako vidjeti svijet rukama i osjetiti srcem, naučio nas sve o obiteljskim odnosima, uključivosti, novim perspektivama te promišljanju o budućnosti. 

Nakon svečanog otvorenja 8. Kliker festivala uz španjolsku predstavu “Pink unicorns” i koncert Ljubičasto in concert by cura i dečko, uživali smo u litvanskoj predstavi za bebe “Unseen world” i njemačkoj predstavi “Stories in blue” za nešto veću djecu i mlade. Varaždinske škole i vrtići ugostili su ‘POP UP’ programe, odnosno predstavu “Matta Matta 2.0”, nastalu kroz suradnju umjetnika iz VRUM-a i nizozemske plesne kompanije The100Hands, predstavu Teatra Poco Loco “Ovo sam ja” i hrvatsko – talijansku predstavu “Tajni vrt”.

Uz predstave, klikali smo i na predstavljanju knjige “Kako djeca opisuju svoje kazalište”, autorice Maše Rimac Jurinović, a u sklopu projekta Exit the room, kroz umrežavanje novih umjetnika s afirmiranim umjetnicima, razvili nove oblike dijaloga i promišljanja. 

Kliker festival pokreta i plesa u narednim danima većinu programa seli u Kliker dvorište, gdje će svojoj publici ponuditi brojne interaktivne programe. Naime, dvorište palače ‘Sermage’ će u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta, postati prava Kliker pozornica!

Ove subote u 10 sati ne propustite izraelsko-austrijsku ‘Clay Play’ plesnu točku na otvorenom, koju izvode dvoje plesača na, s i ispod velikog tijela od gline, prezentaciju međugeneracijskog projekta Srebrno zlato s plesačima uzrasta od 8 do 80 godina, dok će u subotu navečer ugostiti umjetničku organizaciju Škvadra i njihov “Bazen” u dvorištu u 20 sati te koncert i promociju videa “Still don‘t know”, mađarskog umjetnika i glazbenika Bandija u 21 sat. 

U nedjelju su na rasporedu radionice suvremenog plesa i klasičnog baleta, “Kliker choir” prezentaciju uz varaždinsku glazbenicu Tenu Rak, ali i “MiniArtUrice” koncert klasične glazbe uz kolače i babyccino za bebe, toddlere, djecu i njihove roditelje. 

Gradska knjižnica Varaždin će u petak ugostiti Klik klub simpozij “Plesna umjetnost u odgojno-obrazovnom procesu“, namijenjen odgajateljima/icama, učiteljima/icama, nastavnicima/icama i voditeljima/icama aktivnosti za djecu i mlade, a u HNK Varaždin u subotu i nedjelju održat će se tradicionalni “Plesokaz” – program kraćih koreografskih cjelina plesača iz Varaždina, Požege, Čakovca, Zadra i Zagreba, a u režiji Davorke Čorko-Rodeš, voditeljice Plesnog studija Vindi.

Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin, Turističkom zajednicom Grada Varaždina kroz program Klikerovog dvorišta u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta, Koncertnim uredom Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu i Plesnim studijem Vindi te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Europske Unije, Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Varaždinske županije, Zaklade Kultura nova, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Veleposlanstva Republike Litve i Veleposlanstva Republike Slovenije.

Svi navedeni sadržaji su besplatni, a svoje sudjelovanje na nekoj od radionica možete najaviti na mail [email protected]

Više informacija o programu i festivalu dostupno je na www.klikerfestival.com

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba