Uz film, održat će se atraktivne radionice za buduće arheologe

Dvor Veliki Tabor ovog petka nudi poseban program povodom obilježavanja Europskih dana arheologije

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

Obilježavanje Europskih dana arheologije održat će se u Dvoru Veliki Tabor ovog petka, a sve s ciljem popularizacije i prezentacije arheologije te su povodom toga u Dvoru pripremili prikladan program koji će se odvijati od 15 do 18 sati. Posjetitelji će moći razgledati muzejske izložbe u organiziranom stručnom kostimiranom vodstvu.

Održat će se i nekoliko edukativno – zabavnih radionica namijenjenih djeci starijoj od pet godina te odraslima, a to su radionica “Izrada viteške verižnjače“, “Što pričaju arheološki nalazi iz Velikog Tabora?“, “Slagalica Meluzina“, te “Memory – muzejski predmeti“. 

Prikazivat će se i film “Rekonstrukcija renesansnih peći“ autorica Ivane Škiljan i Sylve Antony Čekalove, a gledajući ovaj kratak film u trajanju od sedam minuta, posjetitelji će saznati kako je izgledalo restauriranje pećnjaka te potom rekonstrukcija triju renesansnih kaljevih peći u Velikom Taboru. 

U periodu od 15 do 18 sati ulaz u Muzej i sve aktivnosti bit će besplatni.

U nastavku donosimo satnicu događanja: 

15 – 18 sati: Prikazivanje filma “Rekonstrukcija renesansnih peći“

15 – 16 sati: Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

16 – 17 sati: Edukativna radionica “Izrada viteške verižnjače“

17 – 18 sati: Edukativno-zabavne radionice “Što pričaju arheološki nalazi iz Velikog Tabora?“, “Slagalica Meluzina“, te “Memory – muzejski predmeti“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba