Na području Varaždinske županije trenutno je otvoreno 26 gradilišta ŽUC-a

“Svim tim investicijama nastojimo povećati sigurnost, ali i postići veću protočnost prometa”

Objavljeno: 15.06.2023. zagorjeinternational

‘Županijska uprava za ceste’ na području Varaždinske županije trenutno ima otvoreno ukupno 26 gradilišta. Neka od njih, na području Varaždinskih Toplica i općine Gornji Kneginec, obišao je župan Anđelko Stričak u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića, gradonačelnice Dragice Ratković i načelnika Gorana Kaniškog.

Sigurnost 

– Podatak da ŽUC Varaždinske županije trenutno ima otvoreno 26 gradilišta dovoljno govori o dosad najvećem njegovom investicijskom zamahu. Nikad toliko obnova kolnika, sanacija cesta i klizišta, izgradnja i uređenja pješačkog staza, uređenja križanja tj. izgradnja rotora i sl. Svim tim investicijama nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, ali i postići veću protočnost prometa – rekao je župan Stričak naglasivši kako se u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima paralelno priprema projektna dokumentacija za sanaciju klizišta i cesta prouzročenu nedavnim poplavama.

Vrijednost radova u Ulici kralja Tomislava u Varaždinskim Toplicama koji su uključivali presvlačenje kolnika novim asfaltnim tepihom u dužini 1,1 kilometar iznosili su 243.983,13 eura dobivenih iz Fonda solidarnosti.

– Varaždinske Toplice su grad u kojem se stalno nešto gradi, obnavlja, od zdravstveno-turističkih objekata, objekata društvene namjene, do privatnih investicija. Red je da takve investicije prati i ulaganje u prometnu infrastrukturu. Ulica kralja Tomislava koja prolazi samim središtem Varaždinskih Toplica najprometnija je naša prometnica, te je zbog sigurnosti svih sudionika u prometnu bila potrebna njena sanacija. Zadovoljni smo što je ona uređena, kao i Ludbreška ulica, čime je grad dobio još jednu sigurniju i ljepšu vizuru – rekla je gradonačelnica Ratković. 

I dok su gotovi radovi u samom središtu Varaždinskih Toplica, u punom jeku su radovi u Općini Gornji Kneginec na rotoru na državnoj cesti D3 vrijedni više od 860.000 eura kao i radovi u Topličkoj cesti čija sanacija asfaltnog tepiha u dužini 2,5 kilometra iznosi dodatnih 485.000 eura. 

Završetak radova 

– Skorašnjim završetkom radova, ponovno ćemo u punu funkciju staviti Topličku ulicu, koja se proteže od rotora na D3 koji je u izgradnji do rotora Melinec. Ta prometnica predstavlja prometnu žilu kucavicu jer nije značajna samo za mještane naše općine, već i za sve one koji putuju prema Varaždinskim Toplicama, Jalžabetu… – rekao je načelnik Kaniški otkrivši kako bi radovi mogli završiti kroz desetak dana.

U tijeku su i radovi na sanaciji klizišta u Vrtlinovcu koji je ugrožavao sigurnost prometa na toj cesti. Radovi su vrijedni 145.425 eura, a izvor sredstava također je Fond solidarnosti Europske unije. Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je kako je Županijska uprava za ceste samo u svibnju ove godine, usprkos kišnom vremenu, uspjela realizirati cjelokupno prošlogodišnje ulaganje u izvanredno održavanje na županijskim i lokalnim cestama.  

– Trenutno na području Varaždinske županije imamo otvoreno ukupno 26 gradilišta. Riječ je i o sanaciji klizišta aktiviranih u potresu koje ćemo sanirati zahvaljujući uspješnom povlačenju bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, te obnovi kolnika na lokalnim i županijskim cestama – zaključio je Osonjački.

U nastavku donosimo popis većih zahvata na županijskim i lokalnim cestama Varaždinske županije:

Klizište Podrute 4 – radovi u tijeku 

Sanacija ceste Presečno – NC Kotari – radovi u tijeku

Klizište Lovrečan – radovi u tijeku 

Proširenje ceste Žarovnica – radovi u tijeku 

Sanacija ceste – ŽC 2087 Kneginec – radovi u tijeku 

Kružni tok Sveti Petar (Općina Mali Bukovec) – radovi u tijeku – mijenjanje instalacija

Klizište Šaša 2+150 – radovi u tijeku 

Klizište Ježovec – Potkova – radovi u tijeku 

Klizište Gačice – radovi u tijeku 

Klizište Podrute 3 – radovi u tijeku 

Korenjak (Maruševec) – autobusna stajališta – radovi u tijeku

Klizište Gornja Poljana – radovi u tijeku 

Sanacija klizišta Natkrižovljan – radovi u tijeku 

Sanacija klizišta Jakopovec – radovi u tijeku 

Klizište Kameničko Podgorje 2 – radovi u tijeku 

Sanacija ceste Ladanje – Nova Ves – radovi u tijeku 

Sanacija ceste  Lovrečan – Radovan – radovi u tijeku 

Sanacija ceste Luka – Poljanec – radovi u tijeku 

Klizište Čanjevo – radovi u tijeku 

Klizište Voća – radovi u tijeku 

Sanacija ceste Sveti Petar -Čukovec –radovi u tijeku 

Sanacija ceste Adrašeki (Breznica) – početak radova  

Sanacija ceste Šćepanje  (Breznički Hum) – početak radova

Sanacija ceste Suha Željeznica – početak radova 

Sanacija ceste Križanče – G.P. Gornja Voća – početak radova

Klizište Podrute 5 – radovi u tijeku

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba