Policija zabilježila ukupno 79 prometnih prekršaja i ‘ulovila’ čak 10 pijanih vozača

Rekorder iz Klanjca (21) koji je uzrokovao i prometnu, vozio bez važeće vozačke – trijeznio se u policiji

Objavljeno: 12.06.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 79 prometnih prekršaja od čega dva prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 47 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu 10. lipnja oko 16.10 sati u Klanjcu kod 21-godišnjaka koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,44 g/kg te je temeljem Prekršajnog zakona smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predložena je ukupna novčana kazna u iznosu od 2800 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. 

Također, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 10. lipnja na A2 kod Zaboka od 174 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba