Zbog bombaških napada usmjerenih na znanstvenike bio je prozvan ‘Unabomber’

U zatvoru umro jedan od najpoznatijih serijskih ubojica današnjice – Ted Kaczynski (81)

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Serijski ubojica Theodore Kaczynski, poznat kao Unabomber, umro je u zatvoru. Naime, Kaczynski je pronađen mrtav u subotu oko osam sati ujutro u saveznom zatvoru u Sjevernoj Karolini. Uzrok smrti nije poznat. Premješten je u zatvorsku medicinsku ustanovu u Sjevernoj Karolini nakon što je 20 godina proveo u zatvoru u Coloradu zbog serije bombaških napada koji su bili usmjereni na znanstvenike.

Theodore John Kaczynski je rođen 22. svibnja 1942. u Chicagu, gdje se, kao čudo od djeteta, isticao od ranih godina. Na Sveučilište Harvard primljen je sa 16 godina, gdje je diplomirao, a na Sveučilištu u Michiganu doktorirao je matematiku. Postao je asistent na kalifornijskom Berkeleyju s 25 godina, ali je dao otkaz dvije godine kasnije, prenosi Dnevno.

Od 1978. do 1995, Kaczynski je poslao 16 bombi kojima su mete bili sveučilišta i avio-kompanije, i pritom ubio troje, a ozlijedio 23 osobe te će biti zapamćen je po nadimku “Unabomber”.

Kaczynski je poslao pismo New York Timesu 24. travnja 1995. i obećao “da će odustati od terorizma“ ako Times ili Washington Post objave njegov manifest, ‘Industrijsko društvo i njegova budućnost’ , u kojem je tvrdio da njegovi bombaški napadi jesu bili ekstremni, ali i potrebni da se privuče pažnja ka urušavanju ljudskih sloboda zbog potrebe modernih tehnologija kojima treba velika organizacija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba