Propalo i prije nego što je počelo

Ništa od ‘Europskog prvenstva u seksu’

Objavljeno: 10.06.2023. zagorjeinternational

Posljednjih dana u medijima se pojavila informacija kako će seks biti priznat kao sport u Švedskoj, kao i da će ta država organizirati i ‘Europsko prvenstvo u seksu’ u kojem se trebala natjecati i jedna Hrvatica. Objavljena su i imena natjecatelja, no izgleda da je riječ o privatnom događaju za odrasle, a ne o sportskom natjecanju.

Švedske vlasti i Švedski sportski savez su otklonili mogućnost organizacije Eura u seksu, kao i priznavanje seksa kao sporta. Anna Setzman iz Švedskog sportskog saveza kaže kako su informacije koje su se proširile medijima netočne, prenosi Index.

-U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini inozemni mediji šire vijest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantiramo. To su lažne informacije kojima je cilj ocrniti švedski sport i Švedsku – poručili su iz saveza.

Na spomenutom prvenstvu trebala se natjecati i 27-godišnja Marija Zadravec iz Čakovca, koja je kazala kako je ona jedina pornoglumica u Hrvatskoj, zbog čega je ˝dobila pozivnicu da predstavlja Hrvatsku na prvenstvu˝.

Za priču o Švedskoj seks federaciji i Europskom prvenstvu u seksu je kriv izvjesni Dragan Bratić, vlasnik više noćnih klubova diljem te države. Upravo je on osnovao Seks federaciju i podnio zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, program nije išao po planu.

-Šteta što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registriran kao sport – kratko je poručio Bratić za Deutsche Welle i dodao kako će se Euro ipak održati bez obzira na to što se seks ne smatra sportom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba