Bogat program ‘Antunovskog proštenja’ nastavlja se i danas

Čakovec: Započela trodnevnica koju predvodi fra Ante Barišić

Objavljeno: 10.06.2023. zagorjeinternational

Turistička zajednica grada Čakovca i ove godine u suradnji s Gradom i Župom sv. Antuna Padovanskog organizira ‘Antunovsko proštenje’ koje se održava na ‘čakovečkom jugu’ od 9. do 13. lipnja. Za vrijeme manifestacije na snazi će biti i privremena regulacija prometa. Zatvorena će biti cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića.

Sama manifestacija je započela jučer u 17 sati na Trgu sv. Antuna Padovanskog uz Dixieland Band, a nastavlja se danas na Trgu Pape Ivana Pavla II. u 19 sati kada će se održati predstava za djecu pod nazivom ‘Tata Slikovnica’, autora Igora Bakse. U 21 sat svojim razigranim tonovima posjetitelje će rasplesati Saša Lozar, a u nedjelju, s novim elanom od 16 do 19 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II. družiti se možete s tamburaškim sastavom “Podrumari”. Na Trgu Sv. Antuna Padovanskog u 17 sati započinje koncert ‘Big Band Čakovec’, a večer će se polako privesti kraju uz Vlatka i Evu Vukina kroz ‘Večer slavljenja’ od 20.30 sati. Svi koncerti su besplatni.

Danas, također u 17 sati, povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, započinje trodnevnica koju će predvoditi fra Ante Barišić kroz svetu ispovijed, duhovni razgovor, svetu misu te klanjanje pred presvetim.

13. lipnja svete mise su prema niže navedenom rasporedu:

7:00 – sveta misa, predslavi fra Stanko Belobrajdić

9:00 – sveta misa, predslavi fra Vedran Kos 

11:00 – sveta misa, predslavi fra Ante Barišić; nakon mise procesija s moćima sv. Antuna Padovanskog

19:00 – zahvalno euharistijsko slavlje predslavi fra Josip Šoštarić

U 17 sati bit će antunovski blagoslov djece i ljiljana te dodjela nagrada zahvalnica sudionicima natječaja “Cvjetići sv. Antuna”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba