U Zaboku proslavljen dan zaštitnice Jelene Križarice

Uz molitvu i ugodno druženje, 14 je bračnih parova ujedno obnovilo zavjete

Objavljeno: 21.05.2023. zagorjeinternational

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok i okolice svečano su proslavili blagdan nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice kao i dan Grada Zaboka, a sve to dan uoči sutrašnje svetkovine župne zaštitnice. Misno slavlje predslavio je mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, rektor zagrebačke katedrale i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, uz koncelebraciju Ivana Režeka, umirovljenog svećenika i župnika Branka Riseka uz okupljene ministrante, djecu i mlade, hodočasnike iz drugih župa, župljana te građana i građanki Zaboka. Na inicijativu župnika Branka Riseka, tijekom misnoga slavlja je 14 bračnih parova obnovilo svoje bračne zavjete.

Na početku misnog slavlja, mons. Koren uputio je pozdrave i čestitke koje su uputili nadbiskup zagrebački Dražen Kutleša i kardinal Josip Bozanić župniku Branku, jubilarcima ali i župljanima a oni su danas u mislima i molitvama sa svima nama. 

Svoje bračne zavjete obnovilo je četrnaest supružnika: 50. obljetnicu Rudolf i Marija Tuđa, Đuro i Nevenka Huić, 40. obljetnicu Božidar i Mirjana Ladišić,  Milan i Draženka Sinković i Josip i Štefica Krajačić, 35. obljetnicu Branko i Katarina Tompić, 25. obljetnicu Ivan i Ksenija Miškulin i Zdravko i Marica Novoselec, 20. obljetnicu Davor i Dragana Kobelščak i Danijel i Slađana Prekratić, 15. obljetnicu Marko i Nada Bilić, Goran i Nevenka Leljak i Damir i Martina Krušlin te 10. obljetnicu Matija i Jelena Deak. 

Druženje se nastavilo na prostoru trga uz sviranje Gradskog puhačkog orkestra Zabok, pod vodstvom maestra profesora Marka Bobičaneca. Grad Zabok je već po tradiciji počastio sve vjernike i građane prigodnim domjenkom.

Na sutrašnju svetkovinu svete Jelene Križarice 22. svibnja misna slavlja su u 8.30 i 18.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba