WHO jučer proglasio kraj pandemije, pitanje je kada će se isto dogoditi u Hrvatskoj

NEMOJTE ČEKATI: Tijekom pandemije Hrvatima isteklo oko 700.000 dokumenata – vrijeme je za nove

Objavljeno: 07.05.2023. zagorjeinternational

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) jučer jer proglasila kraj pandemije koronavirusa, a to sad znači da bi se kraj mogao uskoro proglasiti i u Hrvatskoj. To će pak zadati neke druge probleme za brojne građane, posebno one kojima je tijekom pandemije istekao neki od dokumenata.

Naime, od proglašenja pandemije u Hrvatskoj, svi su dokumenti koji su istekli i dalje ostali valjani i to 30 dana nakon što se proglasi kraj epidemije. No, s obzirom na to da je sada kraj, krajnje je vrijeme da ih zamijenite.

Osobne, putovnice, vozačke dozvole i oružni listovi i dalje su se mogli koristiti ako im je rok važenja istekao za vrijeme trajanja epidemije i smatrali su se valjanima unutar Republike Hrvatske.

– Kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava – kažu iz policije, piše 24sata.

Prema podacima, isteklo je 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačkih dozvola, a sve one se još neko vrijeme i dalje smatraju se važećima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba