NEMA PREDAJE! Zbog ovog je motocikla prije 20 godina završio u kolicima. Danas je u njima prvak Hrvatske

“Iz svega sam izašao jači, cilj su mi Olimpijske igre u Parizu!”

Objavljeno: 07.05.2023. zagorjeinternational

Bio je prvak Hrvatske u motociklizmu, a onda je 2001. doživio nesreću na Grobniku i završio u invalidskim kolicima, piše 24 sata.

– Iz svega sam izišao još jači. Nije bilo predaje jer život ide dalje. Normalno vozim auto, a i dalje znam otići do Grobnika gdje sam 2001. doživio nesreću i ostao nepokretan – kaže Marin Županović koji 20 godina kasnije medalje osvaja u bacanju koplja i kaže:

“Cilj su mi Olimpijske igre u Parizu”.

Marin Županović inače je prvak Hrvatske. Osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja na pojedinačnom državnom prvenstvu u paraatletici koje je održano u Puli pod službenim nazivom “Croatia Open 2023”. U svojoj je kategoriji Županović potvrdio kako su mu ambicije uoči ovoga natjecanja bile itekako realne, pa je po drugi puta postao prvakom. Prvi puta mu je to uspjelo 2021. godine, kada je nastupao za vinkovačku Cibaliju.

– Posebno mi je drago što mi je ova titula prva otkako nastupam za AK Slavonija-Žito. Baš se veselim jer je nešto posebno osvojiti odličje i to još ono najsjajnije za klub iz svoga grada! Od početka sam dobro bacao i osjećao sam da će sve i na kraju dobro završiti. Gotovo za jedan metar sam popravio rezultat kojega sam nedavno ostvario u Dubaiju. Naravno da moram biti zadovoljan, ovo je lijepa uvertira za sve što me nadalje očekuje. Sljedeći je nastup na “Italia Grand Prixu” i nadam se da bi i tamo mogao ostvariti zapažen rezultat – izjavio je Marin.

FOTO: AK Slavonija

U Puli je Županović koplje bacio na daljinu 18,26 metara te je uvjerljivo pobijedio ispred drugoplasiranog Miroslava Miloševića (16,81) iz Medulina. Vrijedno je istaknuti kako je Marin ujedno i vlasnik državnog rekorda s daljinom 20,05 metara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba