Predstavili strategiju održivog poslovanja do 2030. godine

Podravka će diljem Hrvatske zasaditi nove šume s čak 100.000 stabala

Objavljeno: 07.05.2023. zagorjeinternational

Grupa Podravka je ovih dana predstavila strategiju održivog poslovanja do 2030. godine, koja kao glavna područja djelovanja definira čist okoliš, zdravu prehranu, brigu o zaposlenicima i zajednici te odgovorno korporativno upravljanje. Strategija sadrži ukupno deset glavnih ciljeva, rekli su u koprivničkoj kompaniji, prenosi Danica.

Jedan od ciljeva je i doprinos bioraznolikosti te obnova močvara koje su specifični i iznimno vrijedni ekosustavi. Podravka tako navodi kako će u idućih sedam godina zasaditi prilično velike nove šume, i to diljem Hrvatske. To će se postići kroz sadnju čak 100.000 stabala do 2030. godine, te obnovu močvarnih područja. To znači kako Podravka svake godine u prosjeku namjerava posaditi oko 14.000 novih stabala.

Podravka se inače nedavno priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode “Šuma hrane” i u suradnji s koprivničkim Komunalcem posadila svoj voćnjak na zemljištu kod koprivničkih bazena Cerine. Za svoj su voćnjak odabrali šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije. Uz voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća.

FOTO: Podravka

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba