Zadruge OŠ Sveti Đurđ, OŠ Martijanec, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog i zadruga Odgojnog doma Pahinsko putuju na državnu smotru 

ŽUPAN STRIČAK: Kroz mrežu učeničkih zadruga potičemo kreativnost učenika, a njihovi radovi nas oduševljavaju iz godine u godine

Objavljeno: 06.05.2023. zagorjeinternational

Učenička zadruga “Jurek” iz Osnovne škole Sveti Đurđ pobjednik je Smotre učeničkih zadruga, drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi “Jabuka” iz Osnovne škole Martijanec, treće mjesto osvojila je Učenička zadruga “Ivančica” iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, a četvrto mjesto Učenička zadruga Odgojnog doma Pahinsko. 

Upravo te škole članovi Povjerenstva predložit će za sudjelovanje na državnoj smotri koja će biti održana u rujnu ove godine.

24 zadruge

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri sudjelovale su 24 učeničke zadruge, a njihove je štandove obišao i župan Anđelko Stričak.

– Kroz mrežu učeničkih zadruga potičemo kreativnost naših učenika, a njihovi radovi nas oduševljavaju iz godine u godine. Svojim radovima njeguju tradiciju, kulturu i baštinu našega kraja te pridonose očuvanju našeg identiteta i na tome im zahvaljujem. Čestitam pobjednicima, ali i svim sudionicima jer su svi prezentirani radovi zaista izvanredni i vrijedni hvale. Čestitam i mentorima koji usmjeravaju naše učenike i potiču njihovu kreativnost, a rezultati se danas ovdje itekako vide – rekao je Stričak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek istaknuo je važnost učeničkog zadrugarstva.

– Učeničko zadrugarstvo je temelj učeničkog poduzetništva gdje naši učenici, prvenstveno osnovnoškolci, počinju upoznavati temelje poduzetništva koje se temelji na proizvodima njihovog naselja i općina. Daljnji nastavak učeničkog poduzetništva danas smo mogli vidjeti i u Gospodarskoj školi u području vježbeničkih tvrtki koje su zastupljene u većini naših srednjih škola. Učeničko zadrugarstvo potiče naše učenike da stvaraju finalni proizvod, a da bi ga stvorili trebaju ideje i vještine – istaknuo je Huđek.

Istaknute zadrugarke

Ravnatelj Osnovne škole Sveti Đurđ Mario Bontek pohvalio je rad Učeničke zadruge “Jurek”.

– Izuzetno smo ponosni na naše zadrugarke Janu Novak i Saru Vađon koje su dostojno predstavile Učeničku zadrugu Jurek te su svojim sigurnim nastupom i prezentacijom rada naše zadruge osigurale prvo mjesto i plasman na Državnu smotru zadruga – rekao je ravnatelj Bontek.

Na Sajmu vježbeničkih tvrtki svoje poslovanje prezentirala je 21 vježbenička tvrtka. U kategoriji “Vizualni identitet vježbeničke tvrtke” najboljom je proglašena tvrtke “VT Exotico d.o.o.”,  najbolja u kategoriji “Predstavljanje vježbeničke tvrtke” je “VT Zlatne kapi d.o.o.”, a “VT Citronis d.o.o.” pobijedila je u kategoriji “Prodajne aktivnosti vježbeničke tvrtke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba