Dobro pa što se to događa?

U Srbiji zbog prijetnji uhićeni 14-godišnjak i 15-godišnjak, kod 17-godišnjaka doma nađen pištolj 

Objavljeno: 06.05.2023. zagorjeinternational

U sjeni dva stravična masakra u srijedu i četvrtak u susjednoj Srbiji, jučer su uhićena još dvojica mladića u starosti 14 i 15 godina zbog prijetnji, a u kući 17-godišnjaka pronađen pištolj. 

Prvi je 15-godišnjak koji je djevojčici iz razreda slao prijeteće poruke. Dječak je iz Knjaževca kod Beograda, a policija ga je uhitila kod zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, piše Index.hr. Sumnja se da je djevojčici iz razreda (15) poslao prijeteću poruku, što je ona prijavila policiji.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, priveden sucu za maloljetnike Višeg suda u Zaječaru.

Nadalje, 14-godišnjak je priveden zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Policija vjeruje kako je dječak na društvenoj mreži objavio fotografiju osumnjičenog za ubojstvo osmero djece i zaštitara u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, a uz to je ostavio poruku da će učiniti isto što i napadač iz beogradske škole.

Priveden je sucu za maloljetnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, priopćio je MUP. 

Isto tako, pripadnici srpskog MUP-a će u Vranju, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva, podnijeti kaznenu prijavu protiv 17-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materijala, piše Index.hr.

Po prijavi građana da ima kod kuće vatreno oružje, policija je izašla na teren i u pretresu kuće u Vranjskoj Banji pronašla pištolj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba