U znaku umjetne inteligencije

Vjerovali ili ne, na ‘Noći knjige’ u Klanjcu upoznat ćete neke od naših najpoznatijih književnika iz povijesti

Objavljeno: 20.04.2023. zagorjeinternational

Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec ovog će petka u 20 sati obilježiti manifestaciju “Noć knjige” kroz program “Književna noć s umjetnom inteligencijom i oživotvorenim književnim legendama“ gdje će se koristiti suvremena tehnologija kako bi se stvorio dojam da su neki od naših najvećih književnika iz prošlosti oživljeni i uključeni u raspravu o aktualnim temama današnjice.

‘Oživljeni’ književnici diskutirat će o svojim književnim djelima, jeziku, književnosti, umjetnoj inteligenciji, zavičajnosti i baštini, a bit će održana i filmska projekcija nastala korištenjem umjetne inteligencije koja će promovirati čitanje i pisanje, približiti publici značaj i prisutnost umjetne inteligencije danas i prikazati na koji način ona funkcionira. 

Osim toga, posjetiteljima će biti dostupan kratak animacijski video “Fantastični svjetovi“ te kreativni radovi djece nastali na likovnoj radionici povodom “Noći knjige”. 

Dostupnost i korištenje online programa ‘CHATGPT’ posjetiteljima će omogućiti interaktivno sudjelovanje i otkrivanje mogućnosti koje nudi sve aktualnija i prisutnija umjetna inteligencija, a druženje će se nastaviti uz prigodan domjenak i glazbu po izboru umjetne inteligencije.

Program će se održavati u ulici Augusta Šenoe 10. (dvorište nekadašnjeg vrtića) s početkom u 20 sati, a u slučaju kiše program se seli u Veliku dvoranu Grada Klanjca, Trg mira 11.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba