Od njega se u utorak posljednji puta oprostila obitelj, prijatelji i kolege

Oglasila se momčad poginulog Craiga Breena Hyundai Motorsport – evo kako će mu odati počast

Objavljeno: 20.04.2023. zagorjeinternational

Hyundai Motorsport, momčad poginulog irskog vozača rallyja Craiga Breena oglasila se o nesreći i napisala kako je nesretni vozač poginuo na mjestu nakon što je stup ograde upao u kabinu automobila na testnoj vožnji.

– Uvjeti na cesti bili su skliski, a automobil je relativno malom brzinom skliznuo s ceste i udario u drvenu ogradu. Stup s ograde upao je u kabinu kroz prozor s vozačeve strane – rekao je šef momčadi Cyril Abiteboul u izjavi na konferenciji za medije u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, piše Dnevnik.hr.

Iz momčadi su poručili kako Hyundai Motorsport i FIA rade zajedno na pregledu svih aspekata incidenta.

– Koliko se može utvrditi, nije bilo problema s bilo kojim elementom automobila, gumama ili sigurnosnom opremom. Lokalna policija dovršila je izvješće na mjestu događaja – dodao je. 

Njegov je suvozač James Fulton ostao neozlijeđen u nesreći.

– Fulton je ostao neozlijeđen u nesreći i naša srca su uz njega. Činimo sve što možemo kako bismo podržali Jamesa u ovom trenutku – rekao je Abiteboul.

Uz zajedničku fotografiju, Futon je na službenom Twitteru napisao: “Bilo mi je zadovoljstvo, moj prijatelju”.

Inače, Breenov je pogreb održan je u utorak u njegovom rodnom gradu Waterfordu.

– Craig je jučer položen na posljednji počinak i bilo je to vrlo emotivno vrijeme za sve nas. Emocije su još uvijek snažne i došlo je do nevjerojatnog izljeva tuge za Craigom, koji je bio nevjerojatna osoba za poznavati, kao timski kolega, natjecatelj i prijatelj – naglasio je šef momčadi.

Lijes je bio ogrnut irskom trobojnicom uz zvuk hit pjesme Yellow pop benda Coldplay, dok je kasnije svirala Chasing Cars grupe Snow Patrol. Na lijesu je bila slika Craiga kao dječaka u go-cartu, postavljena je njegova kaciga, rukavice, te kutija omiljenog čaja.

Momčan Hyundai Motorsport je potvrdila da će nastupiti na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade. Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm, a u Breenovu čast, oba će vozila biti oslikana posebnom grafikom u irskim bojama i natpisom na stražnjem dijelu automobila: “U sjećanje na Craiga Breena”.

Twitter/hmsgofficial

Inače, ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally počinje danas i trajat će do nedjelje kada će se velika završnica voziti u Zagorju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba