Instalacija u centru Zagreba iznenadila građane

PRIJATELJI ŽIVOTINJA: Konzumacija životinjskog mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna

Objavljeno: 16.04.2023. AB

Velikom edukativnom instalacijom u središtu Zagreba, “Prijatelji životinja” otkrili su građanima što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji.
Prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadili su kamionom s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Poruke na vanjskim vizualima kamiona mnoge su zapanjile, iako se radi o općim informacijama kojih bi svi trebali biti itekako svjesni. Građani su zavirivali u kamion, a time i u mukotrpan život krava u mliječnoj industriji.


Kroz razgovor, aktivisti “Prijatelja životinja” doznali su da građanima nije u redu da mliječna industrija prikazuje krave sretnima, unatoč tome što im odmah po rođenju uzimaju djecu, šalju ih na tov ili u klaonicu te ih ubiju nakon svega nekoliko godina života. Inače, čak 68,4 posto javnosti ne zna da krave na mliječnim farmama proizvode mlijeko zato što su rodile. Istraživanje javnoga mnijenja pokazalo je i da čak 85,1 % javnosti smatra da je zavaravajuće da se mliječni proizvodi reklamiraju prikazom krava koje su sretne ili žive kao kraljice.


Također, “Prijatelji životinja” upozorili su sve da je mlijeko nezdravo i da su ljudi jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste te jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi.

– Konzumacija životinjskog mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna, te povezana s velikom okrutnošću. Prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda donosi mnoge zdravstvene prednosti – povećava se energija, smanjuje nadutost, poboljšava probava, koža je čišća, smanjuju se simptomi astme i dolazi do smanjenja upala. 65 posto svjetske populacije netolerantno je na laktozu. Pozivamo sve da iskušaju razne vrste biljnih mliječnih proizvoda poput sojinog, rižinog, zobenog i drugih biljnih mlijeka – izjavili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba