Svi ste pozvani, dođite!

‘ČAKALA TE BUM’: Glumci amateri iz Huma na Sutli pozivaju vas na predstavu u sklopu Dana Općine

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Humsko amatersko kazalište za svoje će sumještane u sklopu Dana općine Hum na Sutli još jednom odigrati predstavu ‘Čakala te bum’.

📍 Kinodvorana Hum na Sutli
📅 Petak, 26. travnja
🕖 19 sati
🎭 Ulaz besplatan

Ova crnohumorna drama na humskom govoru na ovogodišnjem je ‘Susretu kazališnih amatera Krapinsko – zagorske županije’ proglašena najboljom predstavom te je osvojila čak osam od dodijeljenih deset priznanja. U trajanju od 45 minuta, ova je predstava pravo malo klupko zabave i besplatnog ulaza uz mogućnost dobrovoljnog priloga.

U predstavi glume:

Sara Kolar kao Marica
Katarina Auguštin kao Kata (Maričina baka)
Ernest Špiljak kao Mato (Maričin brat)
Darko Škrnički kao Janko (Maričin momak)
Bruno Očko kao pekljar/prosjak mnogih imena
Gordana Očko kao susjeda Danica
Melita Humski kao susjeda Slavica
Karlo Ivić kao seosko siroče Marko
Lucija Rebić kao djevojčica

Tekst i režija: Sara Kolar
Glazba: Tomica Kolar

Crtica o predstavi:

U srcu zagorskog sela, drama ‘Čakala te bum’ pleše na melodiji humskog govora, slikajući sliku Marice, čija čežnja za Jankom boji svaki kutak njenog svijeta te nas vodi kroz priču ispletenu od ljubavi, nade i lokalnog humora. Ova priča odražava i tešku temu odlaska trbuhom za kruhom, oslikavajući surovu stvarnost i utjecaj na obiteljski život.

U tkivu ove priče, gdje se smijeh miješa s tugom, Maričin san postaje ogledalo svakodnevice, a njeni snovi i strepnje slika su života u kojem se spajaju tradicija i suvremenost, izolacija i zajedništvo. Ova drama postaje odraz šire društvene slike, ispreplićući šarolike likove i njihove osobne priče sa zajedničkim iskustvima i univerzalnom porukom o snazi, nadanju i izdržljivosti ljudskog duha. No, ‘Čakala te bum’ nije samo drama, već i pjesma duše zagorskog kraja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba