Afera ‘Sortirnica’

Za četvero osumnjičenih zatražen zatvor osim za Horvata, on je prestar  

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

Nakon jučerašnjeg pokretanja akcije, EPPO je izvijestio kako provjeravaju sumnje da je petero uhićenih počinilo kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja u Mihačevoj Dragi. 

Po završetku ispitivanja, za četvero je osumnjičenih zatražen zatvor, a ročište na sudu zakazano je za 13 sati, na kojem će se odlučivati o pritvoru, piše Index.hr. Za Horvata, navodi se, zatvor nije zatražen jer je prestar. Ima 80 godina. 

Osumnjičeni su bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke ‘Tehnix’ Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor.

Podsjetimo, sumnja se da je Horvatova tvrtka posao gradnje sortirnice dobila na namještenom natječaju koji je EU sufinancirala s 31 milijun kuna. Sumnja se da je projekt ukupno vrijedan oko 37 milijuna kuna preplaćen za čak pola milijuna eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba