Grad će od toga pokriti 62, a roditelji 38 posto

Nova cijena vrtića u Zlataru – po djetetu ukupno 344,42 eura

Objavljeno: 10.03.2023. zagorjeinternational

Nova ekonomska cijena vrtića u Zlataru iznosi 344,42 eura po djetetu, a tako je odlučeno na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća, javlja Radio Stubica

Od te dogovorene cijene, Grad će sufinancirati 62 posto, dok će roditelji plaćati 38 posto. 

Do povećanja cijene je došlo zbog sveopćih poskupljenja energenata, prehrane i sl. Uz to, Gradu su porasli i troškovi za predškolski odgoj na godišnji razini, a kako Grad sufinancira smještaj djece u drugim vrtićima ili čuvaonicama, izdvajanje Grada za predškolski odgoj na godišnjoj razini je s nešto više od milijun kuna, poraslo na oko tri milijuna. 

Povećanje cijene vrtića nam je početkom godine u razgovoru najavila i sama gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

– Cijena vrtića je u Zlataru bila 1800 kuna, no prije nekoliko mjeseci su došle ravnateljica vrtića i njena djelatnica iz računovodstva jer to nije bilo dovoljno za financiranje. Stoga sam donijela hitnu odluku i rebalansom smo preusmjerili dodatna sredstva na vrtić, no to nije trajno rješenje već privremeno – rekla je tada gradonačelnica.

Dodala je i da su roditelji posljednjih mjeseci plaćali jedva 20 posto cijene vrtića, dok je ostale troškove snosio Grad, no odmah je spomenula da to dugoročno za proračun grada jednostavno nije održivo. 

– Mi smo u Zlataru šest mjeseci pokušavali poštedjeti roditelje povećanja cijena, međutim, vrtić s tom cijenom ne može funkcionirati – zaključila je Auguštan – Pentek te spomenula da se već tada izračunavala nova ekonomska cijena vrtića, a iznos je došao na oko 2400 kuna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba