Prema riječima načelnice Krok med će se uskoro plasirati u nacionalnim staklenkama

Udruga pčelara ‘Nektar’ na čelu s Darkom Milinkovićem kreće u nove pobjede!

Objavljeno: 08.03.2023. zagorjeinternational

Njeni su članovi jedni od najnagrađivanijih pčelara u Zagorju, a prijateljske udruge pčelara s područja Krapinsko – zagorske te Zagrebačke županije, ali i oni iz susjedne nam Mađarske dokaz su ozbiljnog shvaćanja poslovanja i aktivnosti udruge pod kojom djeluju. Radi se o Udruzi pčelara ‘Nektar’ iz Konjščine pod kojom djeluju i pčelari s područja općine Hrašćina, koja je ovih dana održala svoju izbornu skupštinu, a na kojoj je ponovno za predsjednika izabran Darko Milinković.

Podršku udruzi svojim su prisustvom iskazali su i predstavnik Hrvatskog pčelarskog saveza, načelnik Hrašćine Branko Tukač te načelnica Konjščine Anita Krok.

– Drago mi je što s vodstvom naše Udruge kao predsjednik nastavlja gospodin Milinković, budući je vrlo aktivan član i u Savezu udruga pčelara Krapinsko – zagorske županije te je ujedno zaštitni znak naše Udruge. S obzirom na to da naši pčelari vrijedno sudjeluju u svakoj našoj manifestaciji te svojim radom, trudom i uspjesima promoviraju našu općina na najbolji mogući način, Općina im uvijek izlazi u susret. Također, iznimno mi je drago što i naš župan, Željko Kolar prepoznaje značaj pčelara odnosno meda kao jednog od važnijih zagorskih proizvoda pa se tako Županija uključila u nabavku nacionalne staklenke za med proizvedenu u Humu na Sutli. Taj projekt svojim će sufinanciranjem podržati i Općina Konjščina, a sve s ciljem kako bi se pridonijelo prepoznatljivosti i vidljivosti meda s našeg područja – rekla je načelnica Krok.

Pojasnila je i kako Općina vrijedno radi na tome da se osigura i prostor u kojem bi Udruga pčelara mogla djelovati, odnosno održavati svoje sastanke i brojne radionice koje vrijedno pripremaju za svoje članove i sve zainteresirane.

– Želim im da i dalje nastave širiti svoj pozitivan stav oko pčelarstva te da im se priključi što više mladih, kako bi se ta generacijska tradicija na našem području nastavila – poručila Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba